18.6 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

PADAJU MASKE: Lažni testovi, stopirano testiranje na Koronu u Americi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Testiranje i korona

Koronavirus testiranje suspendovano u Boston Lab nakon mnogo lažno pozitivnih rezultata.

autor Rišma Parpia (Rishma Parpia)

- Advertisement -

Odsek za javno zdravlje Masačusests MDPH ( MDPH) je suspendovao testiranje za SARS COV 2 – virus u laboratoriji koja se nalazi u Bostonu , 8. avgusta 2020 nakon što je laboratorija izvestila o gotovo 400 lažno pozitivnih testova.

Orig3n Laboratory je trenutno pod državnom istragom.

Orig3n Laboratory, kompanija za testiranje, genetiku i biotehnologiju je suspendovana nakon što su državni zdravstveni zvaničnici postali svesni o neobično visokom broju pozitivnih SARS COV -2 testova o kojima je izvestila laboratorija. Istraga je otkrila da je bilo barem 383 nepreciznih pozitivnih rezultata koji su bili retestirani i pokazalo se da su negativni. Orig3n Laboratory je otprilike imala 60 staračkih domova za svoje klijente.

- Advertisement -

27 avgusta 2020 , MDPH ( MDPH) su rekli da su obavestili Orig3n Laboratory da su navedena tri značajna nedostatka u sertifikaciji koji dovode pacijente u neposrednu opasnost. U MDPH ( MDPH) je otkriveno da direktor laboratorije nije uspeo da pruži adekvatno upravljanje zahtevanih procesa. Laboratorija nije uključila kontrolu materijala traženih procesa. Laboratorija nije uključila kontrolu materijala u fazi ekstrakcije testiranja i nije se pridržavala zahteva poput dokumentovanja sanitizacije svoje opreme.

MDPH ( MDPH) predstavnik za štampu je rekao: «Od Boston Lab ( Boston Lab) se zahteva da odgovori putem pisanog plana korigovanja propusta, a ukoliko se ne preduzme akcija, može biti suočena sa sankcijama. «

Na staračke domove su negativno uticali lažni pozitivni rezultati testa. Jedan od staračkih domova, Pines Edge Health Center na North Hill Retirement Community u Needhamu, Massachusets je imao negativne efekte usled lažno pozitivnih testova. Ted Owens (Ted Owens) , CEO, glavni izvršni direktor zajednica penzionera je rekao da je njihova zajednica penzionera obaveštena da je osamnaest zaposlenih i jedan rezident testirani kao pozitivni od SARS – CoV2.

Pošto zajednica penzionera nije bila svesna da su testovi neprecizni , rezident je smešten u karantin u izolaciju, a zaposlenima je rečeno da ostanu u kući sa odobrenim plaćenim bolovanjem. Ovens je rekao: «Obavestili smo našu zajednicu rezidenata, članove porodice i zaposlene o situaciji, koja je, razume se, izazvala značajnu zabrinutost. Troškovi po naš objekat su bili takoѣe značajni». Dodao je «Lažni pozitivni rezultati su stvorili ogroman strah i anksioznost meѣu zaposlenima , rezidentima i njihovim članovima porodice .»

Laboratorija stavlja krivicu na ljudski faktor zbog nastalih nepreciznosti. Orig3n Laboratory je rekla da je nepreciznost u testiranju izazvana ljudskim faktorom koji je rezultirao u kontaminiranju testova.

Prema Robinu Smitu (Robin Smith), glavnom izvršnom direktoru u laboratoriji, laboratorija je obradila ‘ desetine hiljada’ SARS COV -2 – testova u poslednja tri meseca’, meѣutim , srazmera nepreciznih testova u laboratoriji je nepoznata, jer javni zdravstveni zvaničnici nisu obavili retestiranje svakog uzorka u laboratoriji.

Slična situacija se desila medju igračima u NFL ( NFL ) Nacionalnoj Fudbalskoj Ligi Sedamdeset sedam pojedinaca u NFL ( NFL ) koji su bili testirani na SARS COV -2 primili su rezultate testa, koji su bili lažno pozitivni. Kao rezultat, jedanaest timova je moralo da uskladi svoje rasporede na kampusu za trening usled straha koje je izazvalo neprecizno testiranje.

BioReference Laboratories, smeštena u Njy Džerziju (New Jersey), je laboratorija koju je NFL angažovao da sprovede SARS CoV-testove za sve svoje igrače. Prema Jon R Koenu, MD, izvršnom predsedavajućem za BioReference Laboratories, lažni pozitivni testovi su rezultat kontaminacije.

«22 avgusta , BioReference Laboratories su izvestile o povišenom broju pozitivnih SARS COV -2 PCR ( PCR) test rezultatima za NFL igrače i osoblju u više klubova. NFL je odmah preuzeo neophodne mere da se osigura bezbednost igrača i osoblja. Naša istraga je ukazala da su ovo uglavnom bili lažni pozitivni rezultati, izazvani izolovanom kontaminacijom tokom priprema testova u laboratoriji. Subagenti, analizatori i osoblje su bili isključeni kao mogući uzroci, a naknadno testiranje je ukazalo da je problem rešen. Sve osobe koje su pogoѣene nastalom situacijom su potvrđene kao negativne i o tome su obaveštene.»

NFL ima protokol pri čemu svi pozitivni rezultati testa budu propraćeni sa dva dodatna testa u periodu od 24 časa. Ukoliko oba ova testa budu negativna , originalni test se klasifikuje kao lažni pozitivan test.

NFL Asocijacija igrača je rekla da su inicirali istragu o procesu testiranja u laboratoriji.

NB ( prim. prev) Prevod teksta je bez indeksacije . Za sve reference u indeksima u tekstu pogledati originalni članak i fusnote.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti