31.9 C
Belgrade
sreda, 17 avgusta, 2022

LAŽNI HITLER: Ubedio Amerikance da mu pomognu da zavlada Amerikom, svetom i svemirom

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Američki list „Dejli Bist” objavio je priču o Vilijamu Džonsonu, crncu rudaru iz američke države Kentaki, koji je tokom 10 godina nakon Drugog svetskog rata, obmanjivao ljude predstavljajući se kao Adolf Hitler i dobijao od njih donacije, koje su mu bile neophodne za sprovođenje plana u ovladavanju Amerikom, svetom, pa i svemirom.

Prema pisanju ovog lista, sredinom 1945. godine, samo nekoliko meseci nakon što je Hitler izvršio samoubistvo u svom bunkeru, pojavile su se glasine da je nemački diktator preživeo i da se zajedno s ljubavnicom Evom Braun, skriva van Nemačke. U skladu s anketom, 1947. godine u to je verovalo 45 odsto Amerikanaca. Ljudi su tvrdili da su viđali Hitlera na neonacističkim skupovima u Kolumbiji, u podmornici u Argentini i Brazilu.

Planovi „firera br. 1” za osvajanje sveta i svemira

Od 1946. do 1956. godine neki američki građani dobijali su pisma od Hitlera, koji je sebe u tekstu nazivao „firerom br. 1”.

Autor pisama uveravao je da je on lično Hitler, koji je zajedno sa svojom sada već zakonitom ženom Evom preživeo, naselio se u Kentakiju i sprema se da preuzme vlast najpre u Sjedinjenim Američkim Državama, a zatim i u svetu, da bi, naposletku, zavladao i svemirom.

- Advertisement -

Za ostvarenje tog plana, kako je pisao, u Kentakiju i Ajdahu, izgrađeno je 116 tajnih fabrika za proizvodnju atomskih bombi, kao i nevidljivih svemirskih bodova. Istovremeno, u pismu je pisalo kako 36 hiljada Nemaca kopa tunele ka Vašingtonu.

Hitler,

© AFP 2020 / HEINRICH HOFFMANNAdolf Hitler i Eva Braun

Mnoga pisma potpisivana su imenima Eve Braun, Eve Hitler, načelnika štaba admirala Keselringa i Hitlerovog pomoćnika A. fon Bogouslovskog.

Za lažna obećanja dobio preko 100 hiljada dolara

„Firer br. 1” je u pismima saopštavao da se njegov plan uspešno sprovodi i da mu je potrebna pomoć u donacijama. U zamenu za finansijsku podršku, nudio je svojim saveznicima, istaknute funkcije u novom režimu, konkretno, titule „firer br. 2” i „firer br. 3” za najveće donatore. Ostali donatori, tvrdio je lažni firer, biće nagrađeni kraljevskim titulama i diplomatskim funkcijama.

Primaoci pisama, 1956. godine, poslali su „fireru br. 1” najmanje 11 hiljada dolara, iako je prema procenama vlasti, stvarna cifra iznosila skoro 15 hiljada dolara (više od 140 hiljada dolara uzimajući u obzir inflaciju).

Tajna otkrivena nakon smrti jednog od donatora

Jedan od donatora bio je i 70-godišnji zidar iz Virdžinije, po prezimenu Huber, koji je preminuo u prvoj polovini 50-ih godina prošlog veka. Nakon Huberove smrti, njegovi rođaci pronašli su priznanice o novčanim uplatama od ukupno 4.000 dolara i nekoliko stotina pisama od „firera br. 1”.

Adolf Hitler i Rudolf Hes 1939. godine.

© AFP 2020 / FRANCE PRESSE VOIRAdolf Hitler i Rudolf Hes 1939. godine.

U jednom od pisama, Huberu je dodeljeno zvanje „firer br. 2”, kao i funkcija komandanta nacističkih trupa u budućoj državi, koja će osvojiti celu Zemlju i kosmos.

Pored toga, kako se ispostavio, Huber se sastajao s prevarantom, ali se on predstavio pravim imenom i obećao da će biti posrednik u kontaktima s Hitlerom.

Lažni firer priznao krivicu, ali i da je sarađivao s FBI

„Firer br. 1” uhapšen je 11. avgusta 1956. godine.

Ispostavilo se da je to 61-godišnji afroamerički rudar i baptista iz Kentakija, Vilijam Henri Džonson. Muškarac je priznao krivicu, ali je odricao da je delovao zbog lične koristi. Prema njegovim rečima, bio je privatni detektiv i pokušavao je da razotkrije subverzivno delovanje nekih organizacija, koje su spremale revoluciju u SAD. Istovremeno, rudar je uveravao da je sakupljao novac po ličnom nalogu tadašnjeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džona Huvera.

Zgrada Federalnog istražnog biroa (FBI) u Vašingtonu

© SPUTNIK / ALEKSEЙ AGARЫŠEVZgrada Federalnog istražnog biroa (FBI) u Vašingtonu

Precizan broj njegovih kriminalnih epizoda nije utvrđen. Džonson je optužen za prevaru i osuđen je na tri godine zatvora.

Kako prenosi list, pola veka nakon skandala, bilo je vrlo malo publikacija o Vilijamu Džonsonu. Nije bilo nikakvih objava u novinama, a u dokumentima i arhivama njegovo ime takođe nije pronađeno. Kako je primetio pisac Kevin Mekvin, koji je istraživao Džonsonovu ličnost, priča o Džonsonu kratko je pomenuta u nekoliko knjiga, ali u arhivama policije države Kentaki i FBI ne postoje podaci o takvoj osobi i njegovom slučaju.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti