LAŽI MILO-MEDIJA: Snažan demant SSCG, istina o auto-litiji

Obavezno pročitajte

Litiji NE DAMO SVETINJE prisustvovali vernici iz čitave Srbije.

Našoj redakciji upućeno je zvanično saopštenje predsednika Saveza Srba iz Crne Gore (SSCG) vezano za nestručno i maliciozno informisanje različitih medijskih kuća u pokušaju da se baci senka na auto-litiju i da se neki drugi akteri stave u prvi plan. Saopštenje prenosimo u celosti:

- Advertisement -

Dižemo glas protiv diskriminacije srpskog naroda

Kao odgovornim ljudima, koji poštuju pravo i pravdu i uvažavaju svakog građanina bez obzira na vjeru, naciju i boju kože… Dižemo glas protiv diskriminacije srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori, čija su prava ugrožena od strane diktatorskog režima.

alt="Litiji"
Foto Naša Borba : Auto-litija Ne damo svetinje, Beograd -Manastir Jabuka 23.08.2020. – okupljeni na Litiji ispred manastira Jabuka

Srbima su u Crnoj Gori oduzeta sva prava, osim pravo glasa. Srbi su konstitutivni narod u Crnoj Gori, čiji su preci stvarali Crnu Goru i branili je svojim životima. SPC je udarila temelje Crnoj Gori i u najtežem vremenu njenog bitisanja sačuvala je vertikalu čojske i viteške Crne Gore. 

Danas udaraju na nju povampireni dželati iz pasjih grobalja i nebrojenih jama po Crnoj Gori, potomci onih koji su punili ta groblja i jame narodom koji su bili krivi samo zato što su se Srbi zvali.

alt="Željko Čurović"
Foto Naša Borba: Željko Čurović predsednik SSCG, auto-litija Beograd – Manastir Jabuka

NE DAMO SVETINJE – to je naša obaveza

Naš rad je blagoslovio onaj koji sjedi na stolici Svetog Petra Cetinjskog, koja je bila čuvar Pećkog Trona. Naša je obaveza da “ NE DAMO SVETINjE“ na koje su jurnuli nečastivi agnostici. Mnogi od njih su vjenčavani i krštavani u toj, njima omraženoj, SPC. Nije se primio Sveti Duh na njih, javno saopštavajući da su i dalje agnostici.

„Predsjednik DPS- a, Milo Đukanović kao da je portparol Vatikana iz vremena NDH, najavljuje iz svog centralnog komiteta, kao i njegovi prethodnici, da će osnovati partijsku autokefalnu crkvu, kao italijanske fašističke okupacione vlasti 1941. godine, kada su osnovali CPC. Iz njegovih najava se vidi čiji nastavak politike forsira u Crnoj Gori. Očigledno izražavajući želju da preuzme ulogu pape u budućnosti, kada će proglasiti svoje Crnogorce, dresirane na temeljima antisrpstva, za jedine građane njegove privatne države.

U toj njegovoj virtuelnoj državi će moći da žive isključivo Crnogorci, pripadnici njegove partije i njegove crkve, kao i takozvane medijske kuće koje smišljaju spinove poput „Pobjede“ koja se služi lažima i podmetanjima, kao što je njihov izvještaj o LITIJI „NE DAMO SVETINjE“ koju je organizovao Savez Srba iz Crne Gore uz blagoslov preosvećenog mileševskog vladike Atanasija. 

Željeli bi da damo uputstvo agnosticima, da je crkva otvorena za sve dobronamjerne ljude pa i za njih ako imaju želju za pokajanjem, zbog nečasnih djela koja čine. Litija je takođe sastavni dio crkvenog obreda u kojoj učestvuju oni koji osjećaju potrebu i znaju zbog kojeg uzvišenog osjećanja to rade.

alt="Crnogorska kapa"
Foto Naša Borba: Auto-litija Ne damo svetinje, Beograd Manastir Jabuka 23.08.2020. – učesnik na Litiji

Demantujemo da je bilo ko organizator i suorganizator osim SSCG

Ovim putem demantujemo da je bilo ko organizator ili bio suorganizator LITIJE „NE DAMO SVETINjE“ od Beograda do manastira Svetog Ilije na Jabuci, osim Saveza Srba iz Crne Gore i domaćina LITIJE, mileševske Eparhije na čelu sa preosvećenim vladikom Atanasijem.

Predlažemo vrlim novinarima Đukanovićevog režima da se bave istraživačkim novinarstvom u Crnoj Gori i objave sve pljačkaške privatizacije, korupcije, trgovinu cigaretama i narkoticima tridesetogodišnjeg crnogorskog režima, a nas Srbe iz Crne Gore da ostave na miru gdje god se nalazili, jer nam je dosta stida i sramote koju nam je nanio crnogorski režim sa bestidnim unižavanjem iskonske i čojske Crne Gore, Njegoševske Crne Gore, prepoznate u EPU, koju mi nosimo u srcu kud god da krenemo. Svakog poštenog čovjeka iz Crne Gore obliva stid od kriminalno ustrojene države, koju samo po tome prepoznaju u svijetu.

alt="Manastir Jabuka"
Foto Naša Borba – Manastir Jabuka pripada Eparhiji mileševskoj Srpske pravoslavne crkve. Nalazi se u selu Jabuka (Prijepolje) na obroncima planine Jabuke. Deo okupljenih na auto litiji ostao je na spavanju u konaku Manastira Mileševa.

Više od petstotina automobila je učestvovalo na litiji

Zahvaljujemo se svima koji su se priključili LITIJI i onima koji su imali namjeru da dođu a nijesu mogli. Praštamo onima koji nijesu osjećali potrebu, niti su imali osjećaj značaja prisustva LITIJI i solidarnosti sa braćom, sestrama, komšijama, kumovina, prijateljima, koji su ugroženi od diktatorskog režima u Crnoj Gori. U LITIJI je učestvovalo preko 500 automobila.

Predlažem onima koji žele da umanje značaj ovog događaja sa brojem prisutnih da pomnože broj automobila sa brojem četiri  putnika po automobilu i izračunaju, koliko je to bilo prisutnih. Nijesam siguran da to mogu izračunati bez pomoći digitrona, obzirom na njihovo partijsko obrazovanje, i naloge koje dobijaju iz partijskog komiteta, pa se njihovo novinarstvo mjeri po broju objavljenih partijskih ili policijskih naloga iz „provjerenih“ izvora.

30. avgust je dan „D“

LITIJA je protekla u najboljem redu, bez i jednog ekscesa, sa jakim porukama bratske ljubavi i sloge našoj  braći i sestrama u Crnoj Gori, bez obzira na vjeru i naciju, da je nedjelja 30. avgust dan „D“ kad je poslednja prilika da se odbrani čast, dostojanstvo i sloboda, olovkom. U nedjelju je olovka najbezbolnije oružje sa kojim se dobija bitka uz Božju pomoć.

Savez Srba iz Crne Gore podržava prirodno koaliciju „Za budućnost Crne Gore“. Poručujemo ostalim građanima takođe da daju svoj glas opozicionim savezima, čime će dati istorijski doprinos za spas ličnog i državnog dostojanstva od onih koji su unizili i uništili Crnu Goru za trideset godina svoje vladavine.

Predsjednik SSCG-
Željko Čurović

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu