18.6 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

LAVROV UPOZORAVA SVET: Britanija traži izgovor da pošalje flotu u Crno more

NAJČITANIJE

- Advertisement -

MOSKVA – Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da zvanični London pokušava da pronađe izgovor da se britanska mornarica infiltrira u Crno more i da upravlja gotovo svim procesima transporta žita iz luka koje je minirala Ukrajina.

Lavrov je za TV Rusija 1 rekao da se prehrambena kriza koristi u različite svrhe, ne samo u oblasti propagande, kako bi Ukrajina bila prikazana kao nedužna i kako bi još jednom, kako je rekao, „bili nahuškani svi psi” na Moskvu, prenosi RIA Novosti.

- Advertisement -

Lavrov je istakao da Rusija ne snosi odgovornost za prehrambenu krizu.

Ukrajina i zapadne zemlje tvrde da Rusija blokadom ukrajinskih luka na Crnom moru sprečava izvoz hrane, dok Moskva odbacuje te optužbe i navodi da je Ukrajina dužna da razminira luke koje je minirala.

Zaharova: Kijev pokušava da isprovocira Moskvu da uzvrati

MOSKVA – Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova smatra da udari ukrajinskih snaga po stambenim kvartovima imaju za cilj da pokušaju da isprovociraju Moskvu da uzvrati takvim udarima.

- Advertisement -

Zaharova je za TV Rusija 24 rekla da akcije Kijeva nisu samo koordinirane sa Zapadom, već da ih Zapad, najverovatnije, podstiče, prenosi RIA Novosti.

„To se radi kako bi nas primorali da uzvratimo takvim udarima, a zatim još više širili antirusku histeriju”, kazala je Zaharova, prenosi Tanjug.

Rusija je prethodno saopštila da je ukrajinska strana noćas granatirala ruski Belgorod, u blizini granice sa Ukrajinom, i da su u granatiranju poginule četiri osobe.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti