16.9 C
Belgrade
ponedeljak, 23 maja, 2022

LAVROV: Rusija neće pokušati da završi operaciju u Ukrajini do Dana pobede

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Moskva neće postavljati „veštačke“ vremenske okvire za svoju vojnu operaciju u Ukrajini kako bi je završila do Dana pobede, koji se slavi 9. maja, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Naše trupe neće veštački zasnivati svoje aktivnosti na određenom datumu, uključujući Dan pobede. Svečano ćemo proslaviti 9. maj onako kako to uvek činimo“, rekao je Lavrov u intervjuu za italijansku medijsku kuću Mediaset, prenosi ruska agencija TASS.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, tempo ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini pre svega zavisi od „potrebe da se umanje rizici za civile i ruske trupe“.

Lavrov je istakao da je operacija posebno imala za cilj da obezbedi bezbednost civila i da se uveri da nema pretnji iz Ukrajine civilima i Rusiji, „koje bi bile vezane za ofanzivno oružje i širenje nacističkih ideja koje Zapad pokušava da umanji“.

„Video sam izveštaje na NBC, čitao sam časopis National Interest. Tamo su počeli da se pojavljuju ozbiljni članci koji upozoravaju da se ne igra sa nacistima, kao što se to dešavalo 1935-1938“, naglasio je ruski visoki diplomata.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti