26.3 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

LAVROV PORUČIO SVETU: Zapad želi da nas opljačka

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da je inicijativa šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da se zamrznuta sredstva Rusije u zapadnim bankama daju Ukrajini pljačka.

– To bi moglo da se nazove pljačkom, a oni to više ne pokušavaju ni da sakriju – rekao je Lavrov na konferenciji za medije u Alžiru, prenosi Tass.

- Advertisement -

Lavrov je i prošle sedmice optužio Zapad za krađu 300 milijardi dolara ruskih deviznih rezervi, kako bi kaznio Rusiju zbog vojne operacije u Ukrajini.

Ministar spoljnih poslova Rusije danas je optužio Zapad i zbog zamrzavanja sredstava Centralne banke Avganistana, rekavši da taj novac neće biti iskorišćen za potrebe ljudi u toj državi.

– U Americi su zamrzli novac koji pripada Avganistanu i ne žele da ga upotrebe za ono što je neophodno avganistanskom narodu, koji plaća posledice dvadesetogodišnejg boravka NATO u toj zemlji, već u druge svrhe, koje nemaju veze sa obnovom ekonomije u Avganistan – kazao je Lavrov.

- Advertisement -

On je optužio Evropsku uniju da nema svoju spoljnu politiku, već se potpuno podredila interesu Amerike, a Borelju je poručio da je šef diplomatije, a vojni lider Unije.

– Možda bismo uskoro mogli da vidimo da se ukine funkcija šefa evropske diplomatije, jer Evropska unija praktično nema svoju spoljnu politiku, već isključivo podržava ono što nameću Sjedinjene Države – rekao je Lavrov.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti