5.2 C
Belgrade
nedelja, 24 oktobra, 2021

LAVROV OČITAO LEKCIJU VUČIĆU: Rusija insistira na poštovanju Rezolucije 1244 i međunarodnog prava!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

* Nakon sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na konferenciji za novinare Sergej Lavrov naglasio da Rešenje za KiM mora biti plod dijaloga Beograda i Prištine i odobreno u Savetu bezbednosti UN

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je u Beogradu da Rusija smatra da rešenje za Kosovo i Metohiju mora biti postignuto u dijalogu Beograda i Prištine i odobreno od Saveta bezbednosti UN.

“Mi ćemo prihvatiti bilo koje rešenje koje prihvati Srbija i srpski narod”, izjavio je šef ruske diplomatije.

- Advertisement -

Lavrov je nakon sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na konferenciji za novinare naglasio da Rusija kada je reč o Kosmetu insistira na poštovanju Rezolucije 1244 i međunarodnog prava.

On je rekao da je Rusija zabrinuta provokacijama Prištine krajem septembra na severu Kosova, te da pozdravlja suzdržanost koju je pokazao Vučić i njegov angažman da situacija bude rešena mirno.

Lavrov je rekao da je Vučiću preneo pozdrave ruskog presednika Vladimira Putina i želje za aktivan nastavak saradnje dve zemlje, koju je ocenio dobrom.

- Advertisement -

On kaže da će biti dogovoren naredni sastanak dva predsednika.

Lavrov je sinoć stigao u Beograd, gde su ga na Međunarodnom aerodromu “Nikola Tesla”, uz najviše državne počasti, dočekali ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, kao i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

On će učestvovati na jubilarnom sastanku na visokom nivou Pokreta nesvrstanih, gde će kako je ranije najavljeno, preneti poruku predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, u kojoj se ističe poseban značaj koji Moskva daje aktivnostima ovog pokreta koji objedinjava 120 zemalja i promoviše principe ravnopravne međudržavne saradnje.

- Advertisement -
SourceBeta
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti