22.9 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

LAVROV NE MOŽE, ALI ONI MOGU: Ukrajinski bend „Kaluš orkestar“, nastupiće na festivalu „Egzit“ u Novom Sadu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pobednici Pesme Evrovizije, ukrajinski bend “Kaluš orkestar” nastupiće u Novom Sadu na predstojećem letnjem muzičkom festivalu „Egzit“.

Kaluš orkestar je najavljen u programu učesnika na sajtu festivala Egzit,  koji će početi 7. jula 2022.

- Advertisement -

Nakon što je Ukrajina proglašena pobednikom Evrovizije, predsednik te države Volodimir Zelenski napisao je na svom Instagram profilu da će se potruditi da ugoste učesnike Evrovizije u ukrajinskom Mariupolju.

„U slobodnom, mirnom, obnovljenom Marijupolju! Hvala na pobedi Kaluškog orkesta i svima koji su glasali za nas. Naravno, naš pobednički akord u borbi sa neprijateljem nije daleko. Slava Ukrajini“, napisao je Zelenski na Fejsbuku.

„Naša hrabrost impresionira svet, naša muzika osvaja Evropu. Sledeće godine Ukrajina će biti domaćin Evrovizije. Potrudićemo se da jednog dana ugostimo učesnike i goste Evrovizije u ukrajinskom Mariupolju. Koji će biti slobodan, miran, obnovljen grad. Zahvaljujem se Kaluškom orkestru na ovoj pobedi i svima koji su nam dali glasove. Siguran sam da zvuk pobede u borbi sa neprijateljem nije daleko. Slava Ukrajini“

- Advertisement -

Kaluš orkestar u finalu Evrovizije pozivao na oslobođenje „ukrajinskih boraca zarobljenih u Azovstalju“

Pobednička folk-rep grupa Kaluš orkestar izvela je verziju svoje pesme „Stefanija“, koja je postala ratna himna Ukrajine tokom invazije.

„Hvala vam što podržavate Ukrajinu. Ova pobeda je za svakog Ukrajinca. Slava Ukrajini“, rekli su članovi benda kada su pobedili.

„Razumemo duboka osećanja oko Ukrajine u ovom trenutku i verujemo da su komentari Kaluškog okrstra i drugih umetnika koji izražavaju podršku ukrajinskom narodu pre humanitarne nego političke prirode“, saopštili su.

Molba da se se oslobode preostali ukrajinski borci zarobljeni u čeličani je poslužila kao tmuran podsetnik da se ovogodišnja Evrovizija odigrala u pozadini rata koji se vodi na istoku Evrope.

Nacistički pozdrav predstavnika Ukrajine publici

Trenutak dok režija Evrosonga brzo viče „Seci! Reži!“, jer je snimljen predstavnik Ukrajine kako drži podignutu desnu ruku u nacističkom pozdravu publici.

Prodali trofej radi nabavke dronova za ukrajinsku vojsku

Ukrajinski Kaluš orkestar, pobednik ovogodišnjeg takmičenja za pesmu Evrovizije, prodao je osvojeni trofej na aukciji za 900.000 dolara, a prikupljeni novac članovi benda namenili su ukrajinskoj vojsci.

Članovi Kaluš okestra ispred zapaljenog tenka u Irpinu

Osvojeni kristalni mikrofon prodat je na aukciji na Fejsbuku koju je vodio ukrajinski tv voditelj Serhij Pritula.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti