25.4 C
Belgrade
subota, 2 jula, 2022

LAVROV NAJAVIO SAVEZ OD KOGA ZAPAD DRHTI: Saradnja Rusije i Kine ima strateški karakter! Realizuju se veliki projekti!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Saradnja Moskve i Pekinga dobila je „strateški karakter”, a zbog „hibridnog rata Zapada protiv Rusije” za nju se otvaraju nove mogućnosti, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Rusija i Kina sistematski sprovode sve odobrene programe saradnje. Energetsko partnerstvo je dobilo strateški karakter. Realizuju se veliki projekti u oblasti industrije, poljoprivrede i transporta”, naveo je Lavrov u video obraćanju učesnicima na 7. međunarodnoj konferenciji „ Rusija i Kina: saradnja u novoj eri”, prenosi Tanjug. Kako je istakao, „hibridni rat koji je kolektivni Zapad pokrenuo protiv Rusije otvara nove mogućnosti za proširenje saradnje između Moskve i Pekinga”.

„Poznato je da je reč „kriza” na kineskom kombinacija dva karaktera: „opasnost” i „prilika”. Siguran sam da hibridni rat koji je kolektivni Zapad pokrenuo protiv Rusije otvara nove mogućnosti za proširenje rusko-kineske praktične saradnje, uključujući investicije i finansije”, naglasio je ruski diplomata.

- Advertisement -

Lavrov je poručio i da Rusija i Kina nameravaju da razviju nezavisnu finansijsku infrastrukturu, značajno povećavajući upotrebu rublje i juana u poslovanjima između dve zemlje.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti