Lavrov: EU je izgubila 250 milijardi evra zbog sankcija Rusiji

Obavezno pročitajte

Evropska unija je izgubila najmanje 250 milijardi evra zbog sankcija Ruskoj Federaciji, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku šefova diplomatskih misija.

„Ciljevi sankcija se ne kriju – potkopati rusku ekonomiju, naterati političko rukovodstvo da napusti nezavisnu liniju u spoljnoj politici, okrenuti stanovništvo protiv vlade – to je direktno deklarisani cilj“, naglasio je Lavrov, prenosi Izvjestia.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, zapadne države žele da unište svetsku privredu kako bi Moskvi „očitale lekciju“.

„Ruska privreda, kako proizilazi iz brojnih statističkih podataka koje je naveo predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, se prilagodila sankcijama i pokazuje visoku stabinost, a godišnji rast ruskog BDP će biti blizu tri odsto, u rasponu od 2,8 do 2,9 odsto“, naveo je Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Rusije smatra da su vodeće privrede Evrope najviše pogođene sankcijama protiv Rusije „koje podstiče i pojačava pre svega Vašington“.

 

SAD nameću Evropi skupi tečni prirodni gas (LNG) i teraju evropska preduzeća da se presele u inostranstvo zbog nižih troškova poslovanja, a istovremeno i dalje kupuju ruski uranijum i druge kritične materijale, zaključio je Lavrov.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu