-5.7 C
Belgrade
nedelja, 23 januara, 2022

LAVINA JE KRENULA: Đoković dobija podršku i od svojih kolega tenisera, AUSTRALIJA U PROBLEMU!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dok su prvog dana glas u odbranu Novaka Đokovića digli samo igrači koji su već završili karijere ili ih privode kraju, najzad se javio neko i od aktivnih igrača da podrži najboljeg tenisera sveta u njegovoj borbi da zaigra na Australijan openu.

Nije Đoković prekršio nijedan zakon, nijedno pravilo, niti je sam od sebe preleteo pola sveta da bi stigao u Melburn i to je suština cele priče, koja će epilog dobiti u ponedeljak.

Da je Novakova strana priče ispravna pokazuje i činjenica da je glas u njegovu odbranu digao i – Nik Kirjos! Australijanac koji je odavno okarakterisan kao najveći „hejter“ lika i dela srpskog tenisera, nije ostao nem na tretman koji svetski broj jedan ima u Melburnu.

- Advertisement -

„Vidite, stvarno verujem da nešto mora da se uradi. Ja sam se vakcinisao, zbog zdravlja moje majke i sebe, ali način na koji se nosimo sa Novakovom situacijom je loš, jako loš. Pogledajte sve ove „mimove“, naslove… On je jedan od naših velikih šampiona, a na kraju krajeva i čovek. Postupite bolje od ovog“, poručio je Nik Kirjos preko tvitera.Nik Kirjos, Foto: Beta/APNik Kirjos, Foto: Beta/AP

S druge strane, Džon Izner je uvek bio jedan od igrača koji su cenili Novaka Đokovića, te njegova reakcija i to vrlo oštra, nije iznenađenje.

„Ono kroz šta Novak prolazi sada nije u redu. Nema opravdanja za tretman koji doživljava. Poštovao je pravila, dobio dozvolu da uđe u Australiju, a sada ga drže zatvorenog protiv njegove volje. Ovo je takva sramota“, napisao je Izner.

- Advertisement -

Poruku Đokoviću poslao je i Vasek Pospišil, kanadski teniser, sa kojim je Novak osnovao PTPA, asocijaciju tenisera.

„Bez obzira na sve kontroverze u poslednjih 30+ sati, Novak Đoković je moj prijatelj, moj kolega teniser, saosnivač PTPA i ponosni Srbin. Želim njemu i svim pravoslavnim vernicima sigurnost i dobro zdravlje za Božić. Ostani jak moj brate“, poručio je Pospišil.

Saopštenje za javnost objavila je i PTPA.

„PTPA je u stalnom kontaktu sa gospodinom Đokovićem, njegovom porodicom, pravnim zastupnicima, zvaničnicima vlasti i čelnim ljudima Australijan opena. Gospodin Đoković nam je potvrdio da je dobro. Takođe, tražio je od nas da mu dozvolimo da o činjenicama njegovog pritvaranja govori sam, kada dođe vreme.

Uz svo poštovanje ličnih stavova oko vakcine, vakcinisanim i nevakcinisanim igračima (sa medicinskim izuzećem) treba da bude dozvoljena sloboda da se takmiče. Nastavićemo da podržavamo i zastupamo naše članove i igrače na način koji je prihvatljiv svima“, poruka je iz PTPA.

A, Novak Đoković je i dalje u istom hotelu, čeka ponedeljak i konačnu odluku da li će mu biti dozvoljeno da napadne 10. grend slem titulu u Melburnu. Ako mu dozvole i posle svega što je doživeo je i osvoji, biće to, bez dileme, jedno od najvećih dostignuća u istoriji sporta.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti