LASICA NANJUŠIO G**NO: Miša Vacić čisti redove od poturica

Obavezno pročitajte

Lasica Milenko novi poverenik za severnu Srbiju: Srpska Desnica nastavlja da osnažuje odbore širom Srbije. Ovaj put, jednoglasnim izborom za poverenika za Severnu Srbiju izabran je Milenko Lasica.

Lasica Milenko uspeo da raskrinka poturicu!

- Advertisement -

Inače Milenko Lasica dolazi na mesto poverenika nakon što je smenjen njegov prethodnik Siniša Ilić u Novom Sadu poznat kao Siniša G*vno. Siniša je navodno zubni tehničar koji se na prevaru izdaje kao stomatolog, poznat je i kao osoba koja je optužena zbog pronevere obveznica vojnih veterana, preletač koji je vršio prevare u više političkih organizacija i prema nezvaničnim informacijama glavni je uzrok što Srpska Desnica nije izašla na prethodne izbore na gradskom i pokrajinskom nivou.

„Zadovoljstvo nam je da jednoglasnim izborom Predsedništva Srpske Desnice imenovali Lasica Milenka za v.d. poverenika za Severnu Srbiju. Prvi zadatak gospodina Lasice biće podizanje i osnaživanje postojećih odbora širom Srpske Vojvodine, počevši od stvaranja novog gradskog odbora u Novom Sadu. Pošto je rasformiran odbor u Novom Sadu, koji već duže vreme nije imao predsednika odbora, a koji je vodio prethodni poverenik za Severnu Srbiju koji je smenjen nakon ,,istrage poturica“ i isključen iz Srpske Desnice. Stub Srama za Sinišu Ilića! Želimo uspešan rad saborcu Lasici u zajedničkoj borbi na korist Srpstva i Srbije. Srbija je večna dok su joj deca verna. Živela Srbija!”, navodi se u saopštenju Srpske Desnice.

Alt="Lasica"
Lasica Milenko poverenik Srpske Desnice za Severnu Vojovdinu

„Iako se pravi narativ da je severna srpska pokrajina leglo antinacionalne i nesrpske misli, to je laž. Upravo je Vojvodina ne samo u poslednjih deset ili dvadeset godina, već kroz vekove bila stub srpstva, patriotizma i desnice. Ovde se prkosilo okupatorima, rađala kultura, živelo i ginulo za Srbiju. Naš je posao da taj duh, energiju i stav većine kultivišemo i da prvi ponesemo taj barjak” – kaže za Nacionalist Milenko Lasica, novi poverenik pokrajinskog i novosadskog odbora Srpske desnice.

Zašto to SD već nije uradila do sada?

Treba imati u vidu da, pored silne energije Miše Vacića i velikog broja članova, mi jesmo mlada stranka. Кao takvi, normalno je da imamo i greške, pa da se povremeno u naše redove infiltriraju i oni koji to ne zaslužuju. Takvi se brzo odstrane i prepoznaju, a na jednog pogrešnog ide sto ispravnih. I u prethodnim godinama Desnica je imala niz akcija, bila brana separatistima i promovisala tekovine srpske Vojvodine, ali sada, zreliji, iz treće brzine prebacujemo u petu. Namerno spominjem sve dobronamerne građane Srbije, jer mi nismo šovinisti, već zdravi nacionalista čija su vrata otvorena za sve koji vole Srbiju, bez obzira na nacionalnost i veru.

Očekujete li da u perspektivi preuzmete odgovornost i budete vlast?

Svakako i da kroz vlast ostvarimo svoje programske ciljeve. Međutim, nama je cilj da do tada okupimo, mobilišemo i saberemo misleće, hrabre, odvažne Srbe i Srpkinje i sve dobronamerne građane i da postanemo tačka okupljanja zdrave priče, da dokažemo i pokažemo da jesmo istinska snaga i nešto novo i autentično.

Кako komentarišete optužbe da ste i u Novom Sadu i Vojvodina pomoćna noga vlasti?

Mi više volimo Srbiju nego vlast i funkcije, za razliku od prozapadne i izdajničke opozicije. Mi jesmo opozicija, ali nismo opozicija razumu i dobrim odlukama. Кonkretno, gradonačelnik Novog Sada imaće od nas najveću podršku kada uvodi besplatne vrtiće što nikada niko pre nije uradio, ali ćemo biti i najžešći kritičari i protivnici kada znamo da je Čanak deo vlasti, što je nedopustivo. Principi i doslednost su lična karta i Desnice i našeg predsednika Vacića. Takođe, kada pričamo o „opoziciji“, bitno je dodati da mi ne mrzimo nikog na ličnoj osnovi, već da imamo ogroman problem sa programima i idejama određenih političkih činilaca koji su pogubni i razarajući za Srbiju.

Ostavite komentar

Najnovije objave

FILMSKI DEBI AKADEMIKA MRĐANA BAJIĆA

Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Mrđan Bajić, inače jedna od najvećih uzdanica odlazećeg predsednika SANU Vladimira...

Još priča na sličnu temu