LANE GUTOVIĆ: Smeta mi što je Brnabić predsednik vlade, a ne lezbejka

Obavezno pročitajte

U trenutku u kojem se u Srbiji pričao o usvajanju zakona o istopolnom partnerstvu, ali i o navodnim zaslugama koje zbog toga ima premijerka Srbije Ana Brnabić, inače autovana lezbejka, jedna ranija izjava glumca Laneta Gutovića ponovo je postala viralna.

On je svojevremeno, gostujući u emisiji “Balkan info”, a govoreći o Ani Brnabić i njenoj seksualnoj orijentanciji, istakao da nema ništa protiv toga što je lezbejka, ali da mu smeta što je ona premijerka Srbije.

“Nemam ništa protiv što je lezbejka. Ona je lezbejka od rođenja. To sam ugrabio da čujem. Na to niko nema nikakvu primedbu. Ima primedbu zašto je premijerka. Niko nema ništa protiv njene seksualne orijentacije. Protiv Ane Brnabić nisam imao ništa protiv dok nije postala premijerka, tada je već postalo pitanje. Predsednik nije imao izbora, on nije imao kadar. On je prstom pokazujući na gospođu Brnabić izabrao najbolje što je moglo da bi izazvao reakciju zapada, pa da kažu, dobar je. Poene za sebe je birao na taj način”, rekao je Gutović u emisiji tada.

Njegov komentar o premijerki Srbije ponovo je postao viralan, nakon intervjua koji je Brnabić dala za “Noizz”, a čiji se odgovori takođe masovno šeruju na društvenim mrežama.

Brnabić je, govoreći o istopolnim partnerstvima u Srbiji istakla da smatra da je dosta uradila za LGBT zajednicu, te da je sam čin njenog autovanja bio dovoljan da se status zajednice pobošlja. Takođe je rekla da ne želi da priča o pomenutom zakonu, jer ne bi bila, kako kaže, objektivna.

Ovakvi stavovi izazvali su oštre reakcije LGBT zajednice u Srbiji, koja smatra da je Brnabić mogla da uradi više.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu