LALIĆ SVEDOČI: Spreman da otkrije tajne aplikacije Skaj!

Obavezno pročitajte

Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ovog utorka bi trebalo da nastavi svedočenje, kada će, kako je najavio, da govori o aplikaciji Skaj. Upravo zahvaljujući aplikaciji Skaj kriminalna grupe Belivuk-Miljković, koja se tereti za sedam monstruoznih ubistava, je razbijena.

Lalić je priznao krivična dela koja mu se stavljaju na teret i ispričao sve o delovanju grupe, čiji je član bio. Na prethodnom pretresu trebalo je da govori o aplikaciji Skaj, međutim, on je odložen jer su advokati odbrane, odnosno Marka Miljkovića, zatražili izuzeće tužilaca.

Novi pretres je zakazan je za ovaj utorak, kada bi trebalo da bude doneta odluka o izuzeću. Takođe, ukoliko zahtev odbrane bude odbijen, Lalić će nastaviti svoje svedočenje.

On je tokom iskaza pred Specijalnim sudom u Beogradu ispričao da je bio distributer aplikacije Skaj za Srbiju. Lalić je izjavio da je jedno vreme bio u inostranstvu, gde se bavio drogom i tada je postao distrubuter za aplikaciju Skaj.

– Otvorio sam firmu sa sedištem u Pragu. Ja sam bio vlasnik, a moj prijatelji saradnik, a kasnije i član grupe je bio direktor. Po izlasku iz zatvora Veljka i Marka posle ubistva na šinama ponovo smo stupili u kontakt i to putem Skaj aplikacije. Dogovorili smo se da se vidimo. Belivuk je bio sprečen, ali Miljković i ja smo se dogovorili da se početkom 2019. vidimo u Barseloni – rekao je Lalić.

Lalić je najavio i da će detaljnije pričati o aplikaciji Skaj, a pretpostavlja se da će izneti nova saznanja o delovanju krimi-grupe.

Veljko Belivuk i Srđan Lalić FOTO: MUPVeljko Belivuk i Srđan Lalić FOTO: MUP

Aplikacija Skaj je široko rasprostranjena među kriminalcima u Evropi.

Skaj su upravo koristili i pripadnici grupe Veljka Belivuka, koji su putem nje slali izmasakrirana tela žrtava. Grupa je „pala“ upravo kada je razbijena komunikacija preko Skaja.

Podsetimo, kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković sudi se u Specijalnom sudu u Beogradu. Optuženi su za niz teških krivičnih dela, među kojima su likvidacije, otmice, dilovanje droge i jedno silovanje.

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu