LALIĆ SVEDOČI: Spreman da otkrije tajne aplikacije Skaj!

Obavezno pročitajte

Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ovog utorka bi trebalo da nastavi svedočenje, kada će, kako je najavio, da govori o aplikaciji Skaj. Upravo zahvaljujući aplikaciji Skaj kriminalna grupe Belivuk-Miljković, koja se tereti za sedam monstruoznih ubistava, je razbijena.

Lalić je priznao krivična dela koja mu se stavljaju na teret i ispričao sve o delovanju grupe, čiji je član bio. Na prethodnom pretresu trebalo je da govori o aplikaciji Skaj, međutim, on je odložen jer su advokati odbrane, odnosno Marka Miljkovića, zatražili izuzeće tužilaca.

- Advertisement -

Novi pretres je zakazan je za ovaj utorak, kada bi trebalo da bude doneta odluka o izuzeću. Takođe, ukoliko zahtev odbrane bude odbijen, Lalić će nastaviti svoje svedočenje.

On je tokom iskaza pred Specijalnim sudom u Beogradu ispričao da je bio distributer aplikacije Skaj za Srbiju. Lalić je izjavio da je jedno vreme bio u inostranstvu, gde se bavio drogom i tada je postao distrubuter za aplikaciju Skaj.

– Otvorio sam firmu sa sedištem u Pragu. Ja sam bio vlasnik, a moj prijatelji saradnik, a kasnije i član grupe je bio direktor. Po izlasku iz zatvora Veljka i Marka posle ubistva na šinama ponovo smo stupili u kontakt i to putem Skaj aplikacije. Dogovorili smo se da se vidimo. Belivuk je bio sprečen, ali Miljković i ja smo se dogovorili da se početkom 2019. vidimo u Barseloni – rekao je Lalić.

Lalić je najavio i da će detaljnije pričati o aplikaciji Skaj, a pretpostavlja se da će izneti nova saznanja o delovanju krimi-grupe.

Veljko Belivuk i Srđan Lalić FOTO: MUPVeljko Belivuk i Srđan Lalić FOTO: MUP

Aplikacija Skaj je široko rasprostranjena među kriminalcima u Evropi.

Skaj su upravo koristili i pripadnici grupe Veljka Belivuka, koji su putem nje slali izmasakrirana tela žrtava. Grupa je „pala“ upravo kada je razbijena komunikacija preko Skaja.

Podsetimo, kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković sudi se u Specijalnom sudu u Beogradu. Optuženi su za niz teških krivičnih dela, među kojima su likvidacije, otmice, dilovanje droge i jedno silovanje.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu