KUVANJE ŽABE I SRPSKOG NARODA: Krizni štab će da razmatra produženje važenja kovid propusnica!

Obavezno pročitajte

Kako redakcija Naše Borbe saznaje Krizni štab bi već na narednoj sednici mogao da razmatra produženje važenja kovid propusnica u ugostiteljskim objektima, ali i njihovo uvođenje za sportske manifestacije u zatvorenom, poput košarkaških ili rukometnih utakmica.

– Ukoliko se epidemiološka situacija pogorša, na novoj sednici kriznog štaba moglo bi da se razmatra o produžetku važenja kovid propusnica, kao što je to slučaj u pojedinim zemljama u regionu. Jedna od tema za razmatranje biće i širenje primene kovid propusnica, to jest njihovo uvođenje na sportskim manifestacijama u zatvorenom prostoru i na klizalištima. Zbog toga očekujem da će se primena kovid sertifikata proširiti – potvrdio je za medije dr Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac i koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu.

Član kriznog štaba, epidemiolog dr Branislav Tiodorović upozorio je za Kurir da ćemo za 10 do 12 dana videti efekte produženog jesenjeg raspusta za osnovce i srednjoškolce, to jest efekte kratkog odmora njihovih roditelja, jer su čitave porodice pohrlile u banje i na planine, a poenta raspusta je bila da smanjimo kontakte i broj novozaraženih.

- Advertisement -

– A ide nam i tzv. Crni petak, kada će tržni centri biti prebukirani, pa očekujem skok broja novozaraženih za neku hiljadu. Imaćemo do 5.000 novozaraženih dnevno za 10-12 dana – rekao je on i dodao da medicinski deo kriznog štaba nije promenio svoj stav o kovid propusnicama:

– I dalje insistiramo na tome da kovid propusnice važe 24 sata za sve objekte osim za snabdevanje hranom, lekovima, gorivom i za odlazak na posao. Inače, Austrija je zbog porasta broja zaraženih uvela lokdaun za sve nevakcinisane građane, uvođenje iste mere razmatra se u Nemačkoj, dok su u Hrvatskoj od juče za ulazak u javne i državne institucije potrebne kovid propusnice.

Komunalci u civilu će kontrolisati nošenje maski

U Beogradu je od juče pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mera u vozilima GSP, rekao je načelnik komunalne milicije Ivan Divac i najavio da će u narednom periodu, ako bude potrebno, u kontroli biti angažovani i komunalni milicionari u civilu:

– Imamo mali broj sankcionisanja u gradskom prevozu jer ljudi kada vide komunalne milicionare u uniformi, svi stave maske i onda ne pišemo prijave. Kako bismo motivisali ljude da non-stop nose maske u prevozu, u nekom trenutku ćemo sigurno angažovati i komunalne milicionare u civilu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Opozicija dobija Beograd, SNS i SPS u zbiru ne mogu preći 40 posto

Opozicija matematički i analitički dobija izbore u Beogradu 17. decembra, dok vladajuća koalicija SNS-SPS ne može da pređe ni...

Još priča na sličnu temu