Kurtijev interes u SANU?

Obavezno pročitajte


Kako se približavaju izbori za rukovodstvo SANU, odlazeći predsednik ove institucije Vladimir Kostić mobiliše sve akademike koji su „kupljeni“ novcem koji je obezbedio njegov mentor, američki milijarder Džordž Soroš, kako bi obezbedio doživotni uticaj na SANU, ali izgleda da situacija na terenu i pored toga ne deluje baš sjajno i da se može desiti da ipak neće moći da opravda utrošeni novac. U strahu od ovakvog scenarija, Kostić, kako saznajemo intenzivno „obija pragove“ zapadnih ambasada u našoj prestonici u nameri da obezbedi dodatnu podršku i spase se od fijaska.

Međutim, izgleda da snažna podrška Kostiću stiže iz još jednog pravca, od najznačajnijeg lobiste za nezavisnost šiptarske države na KiM i patološkog mrzitelja vlasti u Beogradu, akademika Dušana Teodorovića, koji je počeo sve glasnije da plasira svoje dobro poznate stavove preko ovdašnjih prozapadnih medija.

- Advertisement -

Upućenima je savršeno jasno da je Teodorović zapravo deo „paketa akcija“ šiptarskog teroriste Aljbina Kurtija i omiljene Kurtijeve „Srpkinje“ Rade Trajković u SANU, a da sada zapravo služi kao Kurtijev „megafon“ kako bi prozapadnim, neoliberalnim krugovima skrenuo pažnju na značaj Kostićevog projekta u SANU i izmolio dodatnu prodršku.

Ništa manje značajna nije ni poruka koju Teodorović dovoljno jasno šalje da bi, ukoliko Kostić uspe da zadži uticaj u SANU, ova institucija iskoristila sav svoj ugled i uticaj za promociju šiptarske nezavisnosti, pozivajući svojim nastupima u medijima zapadne centre moći na još jaču akciju – po principu ulažite u SANU sada, da bi vam se isplatilo kasnije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

NENAD ČANAK NEZADOVOLjAN APANAŽOM KOJU JE DOBIO OD MILA ĐUKANOVIĆA

Nenad Čanak, denucirani agent RDB koji je u Miloševićevo vreme vođen kao operativna veza „Kobra“, trenutno je u izbornom...

Još priča na sličnu temu