Kurti i Zelenski – prikriveni neonacisti koje podržava EU, a naoružavaju SAD

Obavezno pročitajte

Političari poput premijera nepriznatog Kosova Aljbina Kurtija i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog osporavaju da su neonacisti, ali samo naizgled, a uskoro će moći otvoreno to da kažu pošto imaju podršku Zapada, napisala je na svom Telegram kanalu zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Diplomata je skrenula pažnju na inicijativu kosovskih vlasti u vreme zaoštravanja situacije sa Srbijom da se ovekoveči sećanje na Džafera Devu, obnavljanjem kuće u kojoj je živeo. Deva je, kako je podsetila Zaharova, bio nacista, „glavni oslonac prvo italijanskih fašista, a potom nemačkih nacista u albanskom delu Jugoslavije“. Zvanična predstavnica MIP-a je istakla da Kosovo hoće to da uradi, uprkos protestima jevrejskih organizacija i nemačkog ambasadora.

- Advertisement -

„Ali Prištinu nije briga, a pokrovitelji – SAD, Britanija, EU – ćute. Ali ne zato što im je nelagodno, već zato što su veoma srećni zbog toga“, napisala je ona.

„Svi ti Kurtiji, Zelenski, ljubitelji pokliča „Slava Ukrajini!“, „Živela Belorusija!“ („Živela Belorusija!“, uzvik koji koristi beloruska opozicija) samo javno govore da nisu neonacisti. Mislim da da nije daleko čas kaže će oni reči: da, mi smo neonacisti, ali šta nam možete kada nam je sponzor EU, a oružje dobijamo iz SAD“, dodala je Zaharova.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu