25.7 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

(FOTO) AJVAR OPASAN PO ŽIVOT! Miloje je zahvatio kašiku, a onda… PUKOM SREĆOM IZBEGAO KATASTROFU

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Miloje R. pukom srećom izbegao teške posledice jer je na vreme primetio parče stakla pri dnu tegle makedonskog ajvara.

Staklo u ajvaru?! Zvuči neverovatno, ali je i te kako moguće! Zato dobro pazite kada kupujete po marketima ovu namirnicu, jer rizikujete da među smesom od paprike nađete ni manje ni više nego baš komade stakla.

Jedan od onih potrošača koji je doživeo veliku neprijatnost prilikom kupovine upravo ovog ljutog ajvara, ali i za dlaku izbegao kobne posledice po zdravlje, bio je i Beograđanin Miloje R. (ime i prezime poznati redakciji)!

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, a i dokazima koje nam je dostavio, u jednom marketu kupio je pet tegli ajvara makedonske marke i ni slutio nije šta će u jednoj od njih naći. Ništa nije primetio dok nije pojeo nešto više od pola tegle, a onda je čuo da nešto zvecka i udara o kašiku. Izvukao je masu i stavio na tanjir. Bio je to, ni manje ni više, komad stakla od bar dva centimetra (pogledajte fotografije). Odakle ono u tegli, ni sam ne zna.

ONLAJN PIJACA: Građani Srbije pazare preko društvenih mreža (FOTO)

– Kupio sam pet tegli ljutog ajvara. Kreće sezona zimnice i treba spremiti zalihe. Našao sam ovaj ajvar na akciji i kupio pet tegli. Nakon nekoliko kašika, primetio sam kao da se nešto zaglavilo u tegli. Nisam mogao lepo da zahvatim kašikom i sipam preostali ajavar. Bilo mi je čudno. Međutim, kada sam prosuo sve u tanjir, imao sam šta i da vidim – započinje svoju priču Miloje i nastavlja:

- Advertisement -

– Usledio je šok jer je u njemu bilo parče stakla. I to veliko parče, odlomljeno. Pregledao sam teglu, bila je cela, čitava, i shvatio sam da se staklo našlo u ajvaru prilikom proizvodnje i pakovanja. To je strašno. Veliki propust i bruka proizvođača. Zamislite da nisam video, ili da je neko od dece to pojeo. Pa to staklo bi me raskrvarilo, oštetilo unutrašnje organe. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da sam samo zagrizao toliko parče, a sumnjam da je sigurno bilo sitnih komadića koje nisam ni primetio! Na sreću, izbegao sam jezive posledice.

Prema njegovim rečima, sve ostale tegle završile su u smeću.
– Smatram da je to ozbiljno ugrožavanje zdravlja. Sve tegle sam bacio u smeće, jer neću da razmišljam šta ima u njima i da li ću nešto opasno da progutam – naglašava Miloje.

Domaći stručnjaci smatraju da je ovo kršenje svih potrošačkih prava i zakona! Predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Srbije Petar Bogosavljević ističe da je ovo ozbiljno ugrožavanje zdravlja i da nadležni organi hitno moraju da sankcionišu proizvođača zbog ovakvog propusta!
– Ovo je očigledna greška pri pakovanju i proizvodnji. I tako zapakovan ajvar došao je pravo iz fabrike. Ovo je primer kako se ugrožava zdravlje potrošača, jer bi nastale ozbiljne posledice da se taj deo sa staklom pojede. Proizvođači ne smeju da dozvole ovakve propuste. Potrošač u ovakvim situacijama ima pravo da prijavi proizvođača, traži svoja prava, a nadležni moraju da sankcionišu ovakvo poslovanje i da se odgovorni kazne – objašnjava Bogosavljević.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti