KUPOVAĆEMO VODU ZA PIĆE: Tajna naprednjačkog metroa, pokušali da sakriju od naroda!

Obavezno pročitajte

„Beograđani bi trebalo se uzmu u pamet i da razmisle da li žele da za 10-15 godina moraju da kupuju flaširanu vodu samo zato što neko gradi metro od nikuda u nigde“, poruka je koji u razgovoru za Nova.rs šalje profesor Biološkog fakulteta Predrag Simonović. On na taj način komentariše planove za izgradnju prestoničkog metroa koji može da ugrazi vodoizvorište Makiš.

„Ne vidim bilo kakvo opravdanje za uništavanje ili dovođenje u opasnost vodoizvorišta i funkcije snabdevanja građana Beograda pijaćom vodom, a sve zarad bilo čijih i bilo kakvih parcijalnih interesa“, kaže Simonović.

FVodu će građani kupovati

On kao najkonkretniju posledicu po građane vidi to što će kvalitet vode, ali i kapaciteti vodoizvorišta biti dovedeni u pitanje.

„Zbog većih troškova za preradu pijaće vode lošijeg kvaliteta, neminovno, cena vode će morari da bude veća. Ili to, ili ćemo vodu donositi i kupovati u prodavnicama. To je udar na budžet koji deo građana neće moći da izdrži“, kaže naš sagovornik.

On poručuje da je vodosnabdevanje strateško i osetljivo pitanje sa kojim niko ne bi smeo da se igra. Šteta će biti nenadoknadiva.

„Kada se sve to dogodi biće suviše kasno. Kada jednom narušite vodosnosne slojeve i kada ih zagadite potrebno je jako mnogo vremena da bi sve to ponovo moglo da bude bezbedno za piće“, upozorava profesor Simonović.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu