21 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

KUKAVICE BEŽEĆI UNIŠTAVAJU SVE ZA SOBOM: Ukrajinci digli most u vazduh

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tokom povlačenja, ukrajinske snage bezbednosti digle su u vazduh most u oblasti Zolotoje u Donbasu, rekao je za RIA Novosti vojnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike.

Ranije je zvanični predstavnik Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko rekao da su naselja Gorskoje i Zolote u LNR potpuno pod kontrolom republike.

- Advertisement -

-Most koji vodi od grada Pervomajska do Katerinovke je takođe ukrajinski kontrolni punkt (Pervomajsk-Zolotoje). Tokom naše prve ofanzive, ovaj most su digli u vazduh ukrajinski osvajači i otežavali našim trupama napredovanje, ali da ne stanemo, otišli ​​smo drugim putem, rekao je pripadnik Narodne milicije LNR, pokazujući porušeni most.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

- Advertisement -

Konkretno, Volnovaha, strateški važan regionalni centar južno od Donjecka, kao i Mariupolj, najveći grad na obali Azovskog mora, i Svjatogorsk, u kojem se nalazi veliki pravoslavni manastir sa statusom lavre, imaju oslobođen u DNR. U LNR je oslobođena skoro cela teritorija republike, sa izuzetkom grada Lisičansk.

- Advertisement -
SourceNovosti
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti