KRVAVI PIR U SPLITU: Sa kalašnjikovim šetao po gradu, a onda je zapucao

Obavezno pročitajte

U centru Splita u popodnevnim subotnjim satima upucana su tri muškarca. Oko 15:30 sati na Šperunu je ubijen prvi muškarac koji je u tom trenutku bio na motoru, nekoliko minuta kasnije isti napadač upucao je i drugu svoju žrtvu, a ubrzo i treću.

Ubica je Filip Zavadlav (25), mladi pomorac iz Splita, a njegov žrtve su Marin Paić, Boban Marina i Jurica Torlak. Dvojica, Paić Boban, su preminuli na licu mesta, dok je treći, Torlak, umro na operacionom stolu u spiltskom KBC-u.

- Advertisement -
Filip Zavadlav

Prema navodima hrvatskih medija, oni nisu i jedini koji su bili na spisku za odstrel. Zavadlav je planirao da ubije još namanje dve osobe, navodi Index.hr, ali nije uspeo u svojoj nameri.

Mogući motiv ubistva – osveta

Oružje kojim je krvavi pir izvršen je kalašnjikov, a motiv to što su navodno žrtve bili dileri koji su maltretirale brata ubice. Kako pišu hrvatski portali, brat Filipa Zavadlava dugovao je ubijenim dilerima poveću svotu novca. Oni su pretili njegovoj porodici, a Filip taj pritisak nije mogao da izdrži, pa je uzeo pušku i krenuo u krvavi obračun.

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kojem se vidi kako Filip Zavadlav hladno i s oružjem u ruci šeta gradom, ne mareći za prolaznike. Mnogi svedoci ovog strašnog zločina rekli su kako samo pukom srećom nije bilo žrtava, posebno jer su u to vreme ulice pune ljudi.

Policija je odmah izdala upozorenje svima da zbog svoje bezbednosti ne izlaze na ulicu. Međutim, nije mnogo prošlo od njegovog hapšenja. On je mirno sačekao policiju u kafiću na Spinutu, nešto dalje od mesta zločina, a navodno je bio u društvu svog oca.

Jedan od ubijenih od ranije poznat policiji

Jedan od ubijenih, Jurica Torlak nod ranije je poznat policiji i pravosuđu i to zbog saobraćajne nesreće iz 2004. godine, u kojoj je poginuli osmogodišnja devojčica na pešačkoj prelazu u zoni osnovne škole u Spinutu.

Torlak joj nije joj pomogao nakon što ju je oborio, a devojčica je preminula od posledica teških povreda mozga. Iz zatvora je izašao 2008. godine, a tada se u sukobu dvojice muškaraca našao kao kolateralna žrtva te mu je sekirom prerezan vrat.

Filipova porodica teško živela

Kako Index.hr nezvanično saznaje radi se o porodici koja je živela u prilično teškim uslovima, a po fotografijama na Fejsbuk profilu mladića koji je počinio trostruko ubistvo, može se zaključiti da je on bio veliki zaljubljenik u pomorstvo, sudeći po broju objavljenih fotografija brodova.

Kazna do 50 godina zatvora

Uhapšenom Zavadlavu, pre za sad nezvaničnim informacijama, preti kazna i do 50 godina zatvora, budući da će biti prijavljen za krivično delo teškog ubistva.

Prijava će biti tako kvalifikovana jer su ljudi pobijeni na okrutan način. Paić je u Radmilovićevoj ulici ustreljen s leđa. Istraživala se informacija da je on kolateralna štet jer mu je ubica zamenio identitet zbog motora, no to još nije potvrđeno jer se osumnjičeni brani ćutanjem, navodi dalmatinskiportal.hr.

„Decenijama nezabeležen čin“

– Ovo je decenijama nezabeležen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom delovanju i informisanju. Počinilac je uhapšen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama pa će se rasvetliti celi slučaj – objavio je gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara na svojoj Fejsbuk stranici.

SourceBlic

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu