16.5 C
Belgrade
utorak, 28 septembra, 2021

KRV NIJE VODA: Stefanović na Sajmu naoružanja

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „IDEX 2021“ u Abu Dabiju, i ocenio da je ta manifestacija dobra prilika da odbrambena industrija Srbije prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i što može da proizvede.

Stefanović na Sajmu naoružanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

„Dobra je prilika za naše vredne ljude i za naše fabrike da predstave svoje proizvode, uključujući i sve ono što je usvojeno u naoružanje Vojske Srbije, kao i neke nove projekte na kojima radimo i koji obuhvataju složene borbene sisteme“, rekao je ministar odbrane, a prenelo ministarstvo.

- Advertisement -

On je naglasio da će sa kolegama ministrima odbrane iz više zemalja sveta razgovarati o tome šta može da se uradi kako bi naša vojska bila efikasnija, o zajedničkim vežbama i sklapanju novih sporazuma.

Na jednoj od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi naoružanja i vojne opreme među izlagačima je tradicionalno i „Jugoimport-SDPR“.

Stefanović je prisustvovao otvaranju sajma na poziv potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara i ministra odbrane Dubaija šeika Muhamed bin Rašed al Maktuma.

- Advertisement -

Međunarodni sajam naoružanja „IDEX“ organizuje se svake druge godine pod pokroviteljstvom šeika Halife bin Zajeda al Nahjana, navedeno je u saopštenju.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti