UŽIVO, SRBIJA NA NOGAMA: Krsni hod za spas srpskog naroda!

Obavezno pročitajte

U Beogradu je počeo Krsni hod za spas srpskog naroda. Savez pravoslavnih žena, sa braćom i sestrama iz matice i rasejanja, uz blagoslov duhovnih otaca, u nastavku svetla u radosti Božićnih praznika, organizuje KRSNI HOD za isceljenje i spasenje vascelog srpskog naroda, koji je počeo u 14 časova.

Vernici kreću od Svetotrojičine crkve u Zemunu i kretaće se trasom: Cara Dušana, Glavna, Avijatičarski trg, Nikolaja Ostrovskog, Aleksandra Dubčeka, kroz Bulevar Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta, Brankove ulice, Zelenog venca, zatim Prizrenskom, Terazijama, kroz Trg NIkole Pašića, Bulevarom kralja Aleksandra do crkve svetog Marka na Tašmajdanu, gde će se biti završna molitva.

- Advertisement -

„Molimo naše verne Bogu i narodu, Arhijereje i sveštenstvo, da stanu pred narod svoj i predvode Krsne hodove gde god da su svetosavci sabrani oko Časnog krsta u svojim eparhijama u matici i rasejanju“, navodi se u saopštenju.

Vernike u Krsni hod su pozvali i citatom sv. Nikolaja:

Ustanite i zbijte se u redove. Božija vojska je na zemlji! Stratilati Hristovi ustanite. Malo vas je- utoliko ste željeniji. Bog voli malene vojske što pobeđuju velike. Manjina dobrih protiv većine zlih. Bog voli malene, a dobre vojske!

Ostavite komentar

Najnovije objave

GLASAČKA DIJASPORA IZ LUKSEMBURGA I HANOVERA PREVARENA

Po starom dobro oprobanom receptu računovođe DPS-a i ovog puta ostaviće glasače iz dijaspore na cedilu. Koliko DPS vodi računa...

Još priča na sličnu temu