RUSKI EKSPERT OBJAŠNJAVA: Da li se kroz vakcinu protiv korone mogu čipovati ljudi!

Obavezno pročitajte

Ruska vakcina protiv kovida „Sputnjik V“ ne sadrži komponente koje se koriste za mikročipovanje ljudi. Tehnologija uvođenja čipova kroz vakcinu trenutno ne postoji, izjavio je jedan od organizatora kliničkih ispitivanja vakcine „Sputnjik V“, direktor Instituta za transplantacionu medicinu i biotehnologiju univerziteta „Sečin“ Vadim Tarasov.

„Naravno, nije bilo nikakvog čipovanja, ništa slično nije rađeno. To je u osnovi nemoguće, jer kao deo stvaranja vakcine trenutno ništa tako slično ne postoji. Vakcina nije ništa više nego vakcina, koja je napravljena na poznatoj platformi, iz poznatih elemenata, koja ne mogu da vrše čipovanje ili da započnu bilo kakve zavereničke radnje. Samo mogu da pruže sigurnost od kovida“, rekao je Tarasov ruskim medijima na konferenciji organizovanoj uz podršku portala Stopkoronavirus.ru.

Tarasov je razbio još jedan mit vezan za vakcinu protiv kovida. Naveo je da „Sputnjik V“ ne sadrži genetski modifikovane elemente, koji se obično nazivaju GMO, već sadrži komponente koje oponašaju antigene prisutne u kovidu.

- Advertisement -
vakcinu,

© SPUTNIK / SPUTNIKNiko ko je primio rusku vakcinu „Sputnjik V“ nije se zarazio koronom

Naučnik je podsetio da je proučavanje strukture virusa bilo neophodno kako bi se razumelo koji antigeni izazivaju imuni odgovor i kako bi oni bili reprodukovani u vakcini.

„To je ono što omogućava da vakcina deluje i omogućava pokretanje imunološkog odgovora. Ovde nema genetski modifikovanih elemenata. Nema potrebe za strahom zbog ovoga“, rekao je.

Prethodno je šef Odeljenja za opštu virusologiju u Saveznom istraživačkom centru za istraživanje i razvoj imunobioloških proizvoda „Čumakov“ Ruske akademije nauka Georgi Ignatjev takođe izjavio da vakcina koju je razvio njegov centar ne sadrži čip.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador optužio Srbe za nasilje na Kosovu i Metohiji i napad na NATO vojnike

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer optužio je na svom Tviter profilu Srbe za eskalaciju nasilja na severu Kosova. On...

Još priča na sličnu temu