17.1 C
Belgrade
petak, 27 maja, 2022

KRIZNI ŠTAB U 15: Novo zaključavanje ili ne?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, koja je evidentno pogoršana, biće održana danas u 15 sati.

Prema ranijim najavama članova Kriznog štaba, na sednici bi trebalo da bude doneta odluka o pooštravanju mera, kako bi se stalo na put rastu broja novozaraženih.

Na prethodnoj sednici, medicinski deo Štaba založio se za potpuno zaključavanje, bar na sedam do 10 dana, a tada je ostavljeno da konačna odluka bude doneta za nekoliko dana, podseća Tanjug.

- Advertisement -

Broj zaraženih na dnevnom nivou je oko 4.000 prethodnih dana, pa se očekuje da se mere pooštre.

Pozivajući se na nekoliko članova Kriznog štaba, „Blic“ piše da će ovo biti možda i najneizvesnija sednica do sada kada je reč o usklađivanju stavova, a da će najverovatnije biti usvojeno srednje rešenje između potpunog zatvaranja na sedam dana i predloga predstavnika Beograda da ne treba pooštravati mene i skraćivati radno vreme.Predrag Kon FOTO: ATA ImagesPredrag Kon FOTO: ATA Images

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je sinoć da epidemiološka situacija nije dobra, i da je uglavnom vanredna, a u delovima gde nema mesta za smeštaj obolelih, postaje povremeno i katastrofalna.

- Advertisement -

– Najvažnije je da se shvati da je medicinski deo Kriznog štaba tražio da bude otvoreno samo za namirnice, apoteke i za gorivo, a da sve bude zatvoreno tokom vikenda. Nikada posebno nismo naglašavali policijski sat – istakao je Kon.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je potvrđeno još 3.886 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je 17 osoba. U bolnicama je 4.109 osoba, od kojih su 173 na respiratoru.

Po broju zaraženih prednjači Beograd, sa 1.265 novoobolelih, što je najviše u poslednja tri dana, a slede ga Niš, Novi Sad, Kragujevac, Kraljevo, Vranje.

Za prethodni vikend, važile su mere koje su podrazumevale da ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 14 sati.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti