16.4 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

SRBIJA IDE POD KATANAC: Krizni Štab presekao

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Na sednici Kriznog štaba odlučeno je da vikend bude „zaključan“! Sve će biti zatvoreno, osim prodavnica, apoteka i pumpi, i to od večeras u ponoć! 

Srednje škole, ali i nastava za starije osnovce biće onlajn i sledeće nedelje – to je mera oko koje se slažu i medicinski i ekonomski deo Kriznog štaba.

Nova sednica Kriznog štaba najverovatnije biće održana u ponedeljka, rekao je danas Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo posle sednice Kriznog štaba.

- Advertisement -

– Prema analizi medicinskog dela štaba situacija je vanredna. Imamo sad već jedan period blagog povećanja zaraženih, a prognoze su da će taj broj rasti. Ono što je dobro jeste da nije eksponencijalno izražen i da neće biti naglog skoka. To je posledica vakcinacije i što veći deo građana poštuje mere. Mi do sada imamo oko 700.000 revakcinisanih građana, a oko 1.800.000 doza je data. Otvaraju se i novi vakcinalni punktovi. Uz apel za poštovanje mere najvažnije za nas je da se građani vakcinišu – rekao je.Korona žurke FOTO: SchutterstockKorona žurke FOTO: Schutterstock

Sledeći vikend na teritoriji Srbije biće zatvoreno sve osim prehrabmbenih prodavnica, apoteka i benzinski pumpi, rekao je Gojković.

– Za ovaj vikend sve manifestacije su suspendovane. Za sledeću nedelju se nastavlja onlajn nastava za srednju školu, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete učenici viših razreda osnovnih škola će isto ići na onlajn nastavu, dok učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola će nastaviti da idu kako su i išli. U ponedeljak očekujemo novu sednicu kada ćemo govoriti o novim merama koje će važiti tokom sledeće nedelje – dodao je.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti