18.6 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

KRIZNI ŠTAB PANIČI, ODLAŽU OPET SEDNICU: Strah od izlaska na ulice

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Krizni štab za borbu protiv epidemije koronavirusa u Srbiji trebalo bi ponovo da zaseda u četvrtak, kada će se verovatno odlučivati o novim merama, saznaje Nova.rs nezvanično od izvora bliskog Vladi Srbije.

Inače, sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, na kojoj će se razmatrati skraćenje radnog vremena kao i privremeno zatvaranje ugostiteljskih objekata, neće biti održana sutra, iako se spekulisalo da će tako biti. To je nezvanično za Nova.rs potvrđeno u Vladi Srbije. Tako pitanje učinkovitosti mera koje smo imali minulog vikenda ostaje za sada neispitano.

Broj obolelih od kovida 19 u Srbiji na dnevnom nivou više od dve nedelje prelazi 3.000, a danas je opet probio brojku od 4.000.

Krizni štab Foto: Vesna Lalić / Nova.rs
- Advertisement -

Dok lekari danima ukazuju na to da je zdravstveni sistem prenapregnut. Tako je direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović danas rekao da će pacijenti iz kovid bolnica u Beogradu biti upućivani u Kruševac na lečenje zbog nedostastka kapaciteta u prestonici.

Tokom prethodnog vikenda, počevši od subote u 12 sati do ponedeljka u 6 sati ujutru, mogle su da rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe. U ski centrima ugostiteljski objekti nisu radili tokom celog vikenda. Izuzetak su bili hotelski kafići i restorani koji su tokom vikenda mogli da uslužuju samo goste koji imaju prijavljen boravak. Kada je reč o ustanovama kulture, samo pozorišta su mogla da rade do 21 sat, dok su bioskopi bili zatvoreni.

Planirani sportski događaji su održani, ali bez prisustva publike. Mere koje su trenutno na snazi propisuju da ugostiteljski objekti, tržni centri i ostale usluge mogu da rade do 20 sati, a prodavnice prehrambene robe do 21 sat. Na snazi je i zabrana okupljanja više od pet ljudi u zatvorenom prostoru, kao i obaveza nošejna maski u zatvorenom prostoru i javnom prevozu. Za ulazak u Srbiju obavezni su PCR testovi ili karantin od deset dana za sve osim građana koji ulaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore i Mađarske.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti