KRIZNI ŠTAB ODLUČIO: PCR test neophodan za ulazak u Srbiju

Obavezno pročitajte

Pravila prilikom odlaska van Srbije zavisiće isključivo od zemlje u koju se putuje. Krizni štab bi danas trebalo da donese odluku o načinu ulaska u Srbiju iz inostranstva, kako za domaće građane, tako i za strance.


Biće preduzete mere za sve one koji dolaze iz inostranstva. Kad se ulazi u Srbiju svi će morati da imaju test star najviše 72 sata. Ako se radi o našem državljaninu moraće u samoizolaciju 14 dana ako nema rezultate, a ako uradi test i dobije rezultat, onda mu se ta mera ukida – objasnio je dr Predrag Kon.

- Advertisement -


– Radiće se PCR test koji direktno pokazuje prisustvo virusa iz brisa. To je najpouzdaniji način. Ko neće od naših ljudi da se testira i neće da plaća, može se odlučiti za samoizolaciju. Šest hiljada dinara je cena bez usluge. Privatnici treba da dobiju odobrenje ako se na tako nešto pristane. Treba da urade validaciju i dokažu da su sposobni. Mislim da mogu da rade i brze testove – rekao je Kon.

Kako je dodao „sada kad se otvaramo važno je da imamo mere koje će sprečiti povratak virusa“:

– Realno nije moguće u potpunosti sprečiti širenje virusa. Međutim, možemo da ga smanjimo koliko je god moguće.

Kako je juče rekao dr Kon na konferenciji za medije u Palati „Srbija“, pravila prilikom odlaska u inostranstvo zavisiće isključivo od zemlje u koju se putuje.

SourceBlic

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu