10.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

KRIZA U BUDVI: Ne izlazimo iz opštine, tražimo posredovanje EU (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Čelnici opštine Budva koje predvodi predsednik Marko Carević saopštili su da neće izaći iz opštine dok se kriza, nastala kada su u zgradu ušli predstavnici DPS i Crnogorske, ne reši i zatražili posredovanje EU.

Kriza u zgradi budvanske opštine počela je kada su Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je odbornička većina DPS i Crnogorske imenovala za v.d. predsednika opštine i Skupštine, došli u zgradu opštine, iako je dogovoreno da nijedna od „dve vlasti“ ne dolazi u opštinu, prenose podgoričke „Vijesti“.

Građani okupljeni ispred budvanske Opštine nakon hapšenja gradonačelnika
- Advertisement -

© SPUTNIK / NEBOJŠA POPOVIĆIncidenti u Budvi: Tuča u opštini, predstavnici DPS ušli u zgradu, stigla policija /video/

Potom su odbornici Demokrata i DF probili kordon privatnog obezbeđenja koje je angažovao Bulatović, a Carević i ostali čelnici Budve ušli su u kabinet.

Carević je održao kolegijum, na kome je zaključeno da je „medijacija predstavnika Evropske unije u Crnoj Gori neophodna za razrešenje budvanske krize“, navode „Vijesti“.

- Advertisement -

„Bez njihovog aktivnog učešća suprotstavljene strane u Budvi ne mogu se dogovoriti i postoji mogućnost da niko neće znati u kojem pravcu stvari mogu da idu“, saopšteno je sa kolegijuma.

Dragan Krapović, potpredsednik Demokrata, kazao je da su sa drugom stranom „seli za sto na ljudskom, a ne na političkom nivou“.

“Najbrutalnije smo prevareni, nećemo izaći dok se situacija ne reši“, rekao je Krapović i dodao da su svih osam poslanika Demokrata u kabinetu Krsta Radovića, predsednika SO, koga je većina DPS i Crnogorske smenila.

„Ne postoji šansa da ćemo ovo pustiti, da ćemo biti pregaženi, niti poniženi. Nemamo nameru da bilo kome ružno uradimo, ali opština je naša i biće naša. Ukoliko policijska hunta smatra da treba da upadne, jer ovdje imamo poslanike, mislim da je to prava poruka Briselu, Vašingtonu, Londonu i svim adresama u svetu. Ovde vlada policijska hunta koja neće uspeti da pregazi Demokratsku Crnu Goru čiji su poslanici u zgradi. Idemo do kraja, nema predaje“, kazao je on.

Predsednik SO Krsto Radović optužio je ministarku javne uprave Suzanu Pribilović, direktora Službenog lista Moma Vujoševića, Snežanu Kuč, Anđelu Ivanović i Vladimira Bulatovića da su prekršili svaki zakon.

Nikola Jovanović iz DF je kazao da su glavni akteri odbili pregovore i time preuzeli odgovornost za sve što se dešava u Budvi.

„Bulatović i Kuč umesto na pregovore, prekršili su dogovor i došli u zgradu opštine. Uz nekakvu privatnu huntu, neko obezbeđenje su ušli u zgradu i zauzeli opštinu. Nećemo dozvoliti to, nastavićemo svim demokratskim, političkim i zakonskim sredstvima da vršimo vlast u opštini Budva. Nećemo dozvoliti pljačku opštine i pozivamo građane“, kazao je Jovanović.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti