28.6 C
Belgrade
četvrtak, 11 avgusta, 2022

ZBOG SREBRENICE: Krivokapić traži ostavku ministra Leposavića

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je tražio ostavku od ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici, a pošto ministar nije promenio svoj stav, doneo je predlog o njegovom razrešenju.

Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocid u Srebrenici „kada se to nedvosmisleno utvrdi“, te da je sud u Hagu, gde je suđeno za taj genocid, „izgubio svoj legitimitet“.Krivokapić: U Srbiji nisam bio jer me niko nije zvao

„Izjava je ostala na istom fonu i nisam sebi mogao dopustiti taj luksuz, nego sam reagovao u ime Vlade i rekao ono što je činjenica. Tražio sam ostavku Leposavića, jer smatram da je to najbolji način da ličnim činom pokažemo svoju odgovornost“, rekao je Krivokapić u vanrednom obraćanju medijima.

- Advertisement -

To sam uradio u petak, to sam uradio i danas želeći da zaštitim prvo integritet ove Vlade. Pošto je Leposavić ostao dosledan svom stavu doneo sam tešku odluku – predlog o razrešenju člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića, poručio je Krivokapić.Krivokapić: Odnosi sa Srbijom su uzdržani

Premijer Crne Gore je istakao da je Leposavić čovek retke intligencije i izuzetnog poznavanja prava.

Da je to uradio ministar poljoprivrede, ja bih rekao uradio je iz neznanja. Ali, on je ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava. Za taj nivo kompetencije je nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove, predočio je Krivokapić.

- Advertisement -

Ničija biografija ne može biti opravdanje za bilo kakve aktivnosti. Samo dela svedoče o nama, poručio je Krivokapić.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti