KRIVOKAPIĆ PREDSTAVIO VLADU: Abazović potpredsednik, Sekulović ministar policije

0
152

Mandatar Zdravko Krivokapić za potpredsednika vlade Crne Gore predložio je lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića. Za kandidata za ministra unutrašnjih poslova u novoj vladi je predložio advokata Sergeja Sekulovića, dok je za ministarku odbrane predložio Oliveru Injac.

Za ministra spoljnih poslova mandatar je predložio Đorđa Radulovića, finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, prosvete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, a zdravlja Jelenu Borovinić Bojović.


Za ministra ekonomskog razvoja predložen je Jakov Milatović, kapitalnih investicija Mladen Bojanić, javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ekologije Ratko Mitrović.

Za ministre poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede predložen je Aleksandar Stijovića, a pravde i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Krivokapić je na konferenciji za novinare rekao da je ova vlada zasigurno ekspertska i okrenuta prema svim građanima Crne Gore.

„Ova vlada je vrlo kompetentna, polovina vlade su doktori nauka“, kazao je Krivokapić.
Krivokapić je ranije najavio da će do danas dostaviti Skupštini program i predlog sastava nove Vlade, a sednica na kojoj će se poslanici o njoj izjasniti zakazana je za 2. decembar.

Stranke vladajuće koalicije su se u više navrata izjasnile da će podržati vladu Krivokapića u parlamentu.

Pre glasanja u Skupštini, partije članice parlamentarne većine će održati sednice partijskih organa na kojima bi, prema očekivanjima, trebalo da bude i podržana nova vlada. Do sada su to učinile jedino GP URA i Prava Crna Gora, a juče je to nagovestio i SNP, čiji je Izvršni odbor usvojio zaključak kojim predlaže Glavnom odboru podršku izglasavanja nove vlade.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori su održani 30. avgusta, a pobedu su odnele stranke okupljene oko tri izborne liste: Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo.

Ostavite komentar