23.8 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

KRIVOKAPIĆ OSUDIO PROTERIVANJE AMBASADORA: „Nova Vlada će raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Žalim zbog jučerašnjeg proterivanja ambasadora, jer takvi akti nisu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država. Odlazeći režim ni u svojim poslednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podela, izjavio je mandatar za sastav nove vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopštilo je juče Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore. 

- Advertisement -

– Nakon dužeg i kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao „oslobođenjem“ i „slobodnom voljom“ crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo – navodi se u saopštenju.
Ambasador Srbije persona non grata u Crnoj Gori!I Srbija tera ambasadora Crne Gore

Ovakav čin odlazeće vlasti u Podgorici, naišao je na oštru osudu Zdravka Krvivokapića, koji bi 2. decembra trebalo da stupi na dužnost predsednika Vlade.


- Advertisement -

– Nova Vlada će raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom, promovisaćemo istinski dobrosusedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemešanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mera – napisao je Krivokapić na Tviteru

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti