KRIVOKAPIĆ OSUDIO PROTERIVANJE AMBASADORA: „Nova Vlada će raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom“

Obavezno pročitajte

Žalim zbog jučerašnjeg proterivanja ambasadora, jer takvi akti nisu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država. Odlazeći režim ni u svojim poslednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podela, izjavio je mandatar za sastav nove vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopštilo je juče Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore. 

– Nakon dužeg i kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao „oslobođenjem“ i „slobodnom voljom“ crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo – navodi se u saopštenju.
Ambasador Srbije persona non grata u Crnoj Gori!I Srbija tera ambasadora Crne Gore

Ovakav čin odlazeće vlasti u Podgorici, naišao je na oštru osudu Zdravka Krvivokapića, koji bi 2. decembra trebalo da stupi na dužnost predsednika Vlade.


– Nova Vlada će raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom, promovisaćemo istinski dobrosusedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemešanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mera – napisao je Krivokapić na Tviteru

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu