KRIVOKAPIĆ: Češće se viđaju Vučić i Milo, nego moj kum i ja!

Obavezno pročitajte

Vučić i Đukanović se viđaju, znam da su bili u decembru 2019. i neshvatljivo mi je da se tajno viđaju. Nije mera dobrih relacija nekog optuživati, samo sam rekao da su se više puta sreli nego ja sa mojim kumom, recimo. Oni se češće viđaju, ali njihovi takvi susreti me ne zanimaju. Ne želim da ulazim u relacije dva predsednika Srbije i Crne Gore, oni najbolje znaju za svoje relacije, i da li tu postoji nešto – rekao je Zdravko Krivokapić za TV Prva, budući premijer Crne Gore.

Pobednik izbora u Crnoj Gori 30. avgusta jutro je otvorio rečima:


– Svanulo je i oslobođeno u Crnoj Gori – rekao je Krivokapić.

Zatim je lider dojučerašnje opozicije u Crnoj Gori nastavio:

– Nemamo mnogo vremena, Vlada će biti formirana do 10. ili 11. novembra i uhvatićemo se u koštac sa mnogim problemima. Za ovih 50 dana sam razgovarao sa mnogima iz pobedničke koalicije, ali moramo da ispoštujemo vreme. I nađemo rešenje za formiranje svih institucija, državnih preduzeća, ambasada… Eksperti i stručnjaci će dobiti svoja mesta.

krivokapić,

O manjinama…

– Nikada nisam razgovarao sa Ramom, u četvrtak imam razgovor sa albanskom strankom, kao i o u našem sporazumu koji smo potpisali, manjine će biti deo Vlade.

Sektor bezbednosti?

– Ne znam zašto je to toliko važno, to će raditi profesionalci, a ne da politika nameće svoje ljude. To će biti čovek profesionalac, nepartijski, koji neće da štiti jednog čoveka.

Krivokapić se osvrnuo na zanimljivu činjenicu.

– Crna Gora je možda zemlja koja ima najveći broj zaposlenih u državnim institucijama, po procentu broja stanovništva. Naći ćemo način da aktiviramo rad u državnoj upravi, onaj ko ne želi da radi – snosiće konsekvence. Biće rad, red i odgovornost, nećemo se revanširati, već preporoditi Crnu Goru, i svi da budemo saučesnici u tome. Crna Gora treba da bude primer u regionu i šire, kao Luksemburg ili Švajcarska. Nedopustiv je organizovani kriminal, ne želimo da vidimo bilo koju žrtvu na ulicama Crne Gore, već da napravimo miran kutak.

O Zakonu o slobodi veroispovesti:

– Moramo taj Zakon da vežemo za institucionalno delovanje, prva aktivnost po formiranju Vlade biće analiza i da Zakon dovedemo u miran deo. Videćemo stavove, naćićemo najbolje rešenje, šta je predstavljalo problem, da napravimo odnos države i crkve.

Mitropolit Amfilohije biće uključen u razgovore.

– Sa mitropolitom Amfilohijem sam se čuo prekjuče, ima i radne aktivnosti, nije navikao na poziciju nerada, ozdraviće i nastaviti posao, rekao je Krivokapić.

Kosovo i Metohija, posebna tema.

– Nadam se da će političari u Srbiji, mudri i iskusni rešiti problem Kosova, a mi smo tu da prihvatimo sva rešenja, kao najbolju mera. Sporazum je potpisan, nema relacija odnosa, da bi neko bio zadovoljan. Mi ne možemo da se mešamo u odnose Srbije i Kosova, a dobro znamo i za veze Crne Gore i Metohije.

Milo Đukanović i Aleksandar Vučić često se dovode u poslovne veze.

– Ne želim da ulazim u relacije dva predsednika, oni najbolje znaju za svoje relacije, i da li tu postoji nešto. Činjenica biblijska je da nema tajne koja neće izaći na videlo. Sa Srbijom zbog naših veza, ja ću se truditi da imamo najboje odnose, samo institucionalne, a ne nikako personalne. Vučić i Đukanović? Oni se viđaju, u decembru 2019. su bili zajedno, neshvatljivo mi je da se tajno viđaju. Neću na Sud, nije mera dobrih relacija nekog optuživati, samo sam rekao da su se više puta sreli nego ja sa jednim mojim kumom. Da, oni se češće viđaju, ali njihovi takvi susreti me ne zanimaju.

Krivokapić pozvao Vučića

Podsetimo, predsednik Srbije još nije čestitao pobedu novoj vlasti u Crnoj Gori.

– Vučić ima naš poziv, ako do sada nije bio, imaće prvi zvaničan poziv, da nađemo most i gradimo bolju budućnost za Srbiju i Crnu Gortu. Najveći deo Srba koji živi na ovim prostorima ima tradiciju, kulturu, autohtoni je narod, i ima svoju maticu. Najmanje 80 odsto Srba tako doživljavaju Srbiju.

Nemam opterećenja, a najbolji stav je imao kralj Nikola koji je rekao da dva kralja žive u dve srpske države. Imamo izuzetnu povezanost, bratstvo, kumstvo, prijateljstvo, prirodno je da nađemo meru dobrote sa Srbijom – zaključio je za TV Prva Zdravko Krivokapić, budući premijer Crne Gore.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu