15.1 C
Belgrade
četvrtak, 21 oktobra, 2021

KRIVIČNA PRIJAVA PROTI GAŠIĆA I BIA: Oteli i mučili čoveka!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pravni tim Narodne stranke podneo je danas krivičnu prijavu protiv direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića, načelnika Uprave za bezbednost BIA Marka Parezanovića i trojice pripadnika agencije zbog sumnje da su „oteli i mučili“ člana te stranke Konstantina Katića.

Narodna stranka saopštila je ranije da su pripadnici BIA 26. septembra protivpravno oteli Katića, mučili ga četiri sata na njegovom radnom mestu i od njega tražili da prizna da je on autor tvita u kojem se vređa predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na konferenciji za novinare ispred Specijalnog suda u Beogradu, potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da ta stranka traži političku i krivičnu odgovornost čelnih ljudi BIA zbog protivpravnog odvođenja i mučenja Katića.

- Advertisement -

Ponoš je kazao da se od dana „otmice“ nijedan predstavnik vlasti nije o tome oglasio, kao i da o tome „ćuti“ Radio-televizija Srbije (RTS), „kao da se ništa nije desilo“.Zdravko Ponoš FOTO: ATA ImagesZdravko Ponoš FOTO: ATA Images

– Imaju ideju da je normalno da se otimaju i prebijaju ljude – rekao je Ponoš i naglasio da Narodna stranka o tome neće ćutati.

Istakao je da je potrebno pokazati !da se ne plašimo, zbog svih građana“.Vladimir Gajić FOTO: Printscreen/YouTubeVladimir Gajić FOTO: Printscreen/YouTube

- Advertisement -

Funckioner Narodne stranke Vladimir Gajić precizirao je da je prijava podneta zbog sumnje da su izvršena krivična dela zloupotrebe službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, nesavestan rad u službi i protivpravno lišavanje slobode.

Advokat Ognjen Radić kazao je da je od nadležnih zatraženo da se Katiću obezbedi policijska zaštita.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti