8.7 C
Belgrade
понедељак, 30 марта, 2020

Krivi smo, zaboravili smo rane, 16 godina krvarimo

Obavezno pročitajte

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako bi...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih zemalja.

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...

Piše: Nina Stojanović, novinar i humanitarac

Teško je, oteli su nam sve, kolevku i grob, krvare nam rane, a sada žele da nam otmu i sećanje. Bol ne prestaje, zaboraviti ne možemo.

Pre 16 godina na današnji dan prognani su Srbi sa Kosova i Metohije, a taj progon ne prestaje, nikada se nije završio. Evropa koja je na pragu 21. veka pokazala svoje izopačeno lice, u prvoj desetici istog ga je i potvrdila. Gorele su nam crkve, gorela nam je istorija, nestajali su vekovi.

Žrtve nismo prebrojali, nismo nikada, a šteta je nemerljiva, zaboden nam je nož u srce, etnički su očišćeni naši gradovi i naša sela, uništene su nam škole, spomenici i groblja, upaljeni hramovi i domovi. A zašto?

Krivi smo, evo priznajemo krivicu! Čuješ li Evropo? Ameriko? Svete? Vasiono?

Krivi smo i ne bežimo od toga, krivica je naša što u Pećkoj Patrijaršiji spavaju naši patrijarsi i što je tamo ispred hrama Sveti Sava pre 700 godina posadio drvo duda, kriv je valjda i on, jer tako ga je dobro posadio da još uvek lista.

Krivi smo što se naš veliki Car Dušan, zacario baš u Prizrenu i tamo podigao mostove i Svete Arhangele, manastir, da u njemu počiva i tvrđavu i svoj dvor i što njegov deda sveti kralj Milutin, baš tu eto iz čiste bahatosti reši da renovira crkvu Bogorodice Ljeviške, koju sagradiše njihovi pretci.

I isti taj Milutin valjda, je baš hteo da vas provocira, te je podigao i manastir Gračanicu, eto da vam smeta tu po Kosovu, ali to mu ne bi dovoljno već on diže i Banjsku, verovatno je on pretpostavljao da će se nekoliko stotina godina kasnije otkriti taj vaš kontinent i da će tu sav šljam koji se sleteo iz Evrope napraviti državu.

Verovatno je namerno u bisrnoj Gračanici i rekao da slikaju Simonidu, jer eto znao je da će joj Arnaut izbosti oči i da će Milan Rakić napisati pesmu o tome. Valjda je i kraljica Simonida htela da provocira.

Krivi smo, jer Milutinov sin, Sveti kralj Stefan Dečanski, podiže Visoke Dečane, duhovni dragulj srpskog naroda i što nad njegovim moštima koje tamo leže se nama Srbima isceljuje duh i telo.

Eto i taj knez Lazar, odakle mu drskosti da baš tamo na Gazimestanu pre više od 600 godina ustane da brani vas hrišćansku Evropu, verovatno je to uradio samo da bi se dodvorio Bogu.

Ne znam odakle nam drskosti da to bude naša zemlja, da bude zemlja Miloša Obelića, braće Jugovića, Toplice Milana, Kosančić Ivana.

Verovatno ste nas bombardovali i podržali teroriste. jer smo mi zli Srbi baš tamo, na svetoj metohijskoj zemlji ispisivali svoju istoriju.

Mi priznajemo našu krivicu, hajde sada prošapućite tu i tamo i vi vašu!

Priznajte da ste pogazili međunarodno pravo, ljudsko pravo na život i dostojanstvo. Priznajte da je Kosovo Srbija, a mi ćemo sve ostalo sami da rešimo, bez vaše podrške i vašeg novca.

- Advertisement -

još članaka

Ostavite komentar

- Advertisement -
loading...

Najnovije vesti

VANREDNO OBRAĆANJE BOŠKA OBRADOVIĆA: Ovo je poslednji čas ili … (VIDEO)

„Sve više je komentara i analiza stručnjaka u svim društvenim oblastima da će aktuelna pandemija imati velike negativne posledice po čovečanstvo, pre...

VUČIĆ: Zabrana kretanja 24 sata ako građani ne promene ponašanje

"Ukoliko se naše ponašanje ne promeni predložiću Vladi Srbije da uvede policijski čas koji će trajati 24 sata", rekao je za TV...

VANREDNO OBRAĆANJE BOŠKA OBRADOVIĆA: Ovo je poslednji čas ili … (VIDEO)

„Sve više je komentara i analiza stručnjaka u svim društvenim oblastima da će aktuelna pandemija imati velike negativne posledice po čovečanstvo,...

OČITAO MU LEKCIJU: Dragan Đilas uputio pismo Aleksandru Vučiću (VIDEO)

Na samom pocetku treba da razjasnimo jednu stvar. Srbija danas funkcioniše, ne zbog tebe i tvojih konferencija za štampu već zbog ljudi...

NEMAČKA: Ubio se ministar finansija i nesuđeni premijer

Ministar finansija nemačke pokrajine Hesen Tomas Šefer pronađen je mrtav pored železničke pruge, a policija pretpostavlja da se radi o samoubistvu. Prema...