DVERI: Vlast je jedini krivac za širenje novog talasa zaraze od KOVID-19

Obavezno pročitajte

Kovid i vlast

U prethodnih nekoliko dana, svedoci smo ogromnog broja novozaraženih virusom KOVID-19, toliko da je, na dnevnom nivou, taj broj trocifren, a nažalost imamo, opet na dnevnom nivou, i dvocifren broj preminulih.

Vlast u Srbiji odgovornost za ovu situaciju prebacuje na sve druge izuzev na sebe. Tako Aleksandar Vučić krivi građane za širenje zaraze i, na današnjoj konferenciji za medije, on kaže da šest dana od protesta, protesti u epidemiološkom smislu „dolaze na naplatu“, da su ta okupljanja bila nepotrebna, a da je on uvek želeo da Srbija ide na teže mere, dok Ana Brnabić govori da je kriv niko drugi do sam virus.

- Advertisement -


Istina je potpuno drugačija. Jedini krivac za širenje novog talasa virusa jeste vlast Srpske napredne stranke. Prešli smo, u veoma kratkom periodu, put od najsmešnijeg virusa preko najdrastičnijih mera u Evropi (vanredno stanje i policijski čas) pa do naglog popuštanja mera, a sve iz razloga kako bi se održali izbori. Iako smo upozoravali da su izbori, pored toga što su nedemokratski i neslobodni, pre svega zdravstveno nebezbedni, vlast se na to nije obazirala.

U vreme predizborne kampanje bilo je dozvoljeno sve – utakmice, koncerti i skupovi sa desetinama hiljada ljudi, SNS se javno hvalio u svom SNS Informatoru da je virus pobeđen, a vrhunac su bili izbori na kojima je, u zatvorenom prostoru, prodefilovalo između dva i tri miliona ljudi. Ni to vlasti SNS-a nije bilo dovoljno, pa su po završetku izbora napravili i žurku u svoj centrali odakle su mnogi izašli zaraženi.

Nažalost, danas izlazi na videlo da je vlast, u toku kampanje, lagala o broju zaraženih i umrlih. Za to moraju da odgovaraju svi koji su tome učestvovali, a pre svega Krizni štab u koji građani više uopšte nemaju poverenje. On mora biti smenjen i postavljen novi, sa nezavisnim stručnjacima koji neće raditi ono što im Aleksandar Vučić nalaže, već ono što će biti u korist građana. Takođe, deo Kriznog štaba ne mogu biti ni Ana Brnabić ni Zlatibor Lončar niti bilo koji drugi ministar jer, pored toga što su obmanjivali građane, njihov mandat je istekao 3. juna i oni više ne predstavljaju nikoga do samog sebe.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu