15.8 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

KRIS MARFI: Razumemo istorijske odnose Srbije i Rusije, ali…

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vašington razume istorijske odnose Srbije i Rusije, ali se nada da će Srbija zajedno sa ostalim demokratskim zemljama učestvovati u partnerstvu da se zaustavi „ničim izazvana invazija” Rusije na Ukrajinu, izjavio je danas u Beogradu američki senator Odbora za spoljne poslove Kris Marfi, preneo je Tanjug.

Marfi se sa još dvoje američkih senatora Džin Šejhin i Tomom Tilisom sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a kako je preneo novinarima važno je da sve demokratske zemlje Evrope pošalju jasnu poruku Rusiji da rat mora da se zaustavi, kao i da je pozovu na odgovornost.

- Advertisement -

Marfi je rekao da je cilj njihovog dolaska u Beograd da se potvrde bilateralni odnosi Srbije i SAD za koje kaže da su veoma važni.

Kako je preneo novinarima u ambasadi SAD, na sastanku sa Vučićem senatori su izrazili nadu da će ekonomski i politički odnosi dve zemlje biti još jači.

„Preneli smo i shvatanje o važnom trenutku u kojem se svet suočava sa invazijom Rusije na Ukrajinu i grubom kršenju normi i nadamo se da ćemo svi učestvovati u partnerstvu kako bi ovu ničim izazvanu invaziju Moskve zaustavili”, rekao je Marfi.

- Advertisement -

Senatorka Džin Šahin je izrazila nadu da će sve demokratske zemlje Evrope biti zajedno u suprotstavljanju onome što se dešava u, kako je rekla, ničim izazvanom ratu u Ukrajini.

Šahin je rekla da je jedna od tema sastanka bila i sankcije Rusiji, te da će Srbija i SAD o tome nastaviti da razgovaraju.

Senatori su nagasili da Srbija ako sebe vidi na evropskom putu politiku mora da uskladi sa EU.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: