11.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

KRIMOSI IZ SNS REGRUTOVALI DECU ZA PROTEST: Pretili im i lupali šamare!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Stotine mladih, od kojih su neki po svemu sudeći još uvek u školskim klupama, paradiralo je pre dva dana novosadskim ulicama mašući zastavama sa Vučićevim likom. Srbija je, ili barem onaj deo koji nije voljan da svoju decu žrtvuje SNS-u, ostala u čudu, a sada se pojavilo i logično objašnjenje onoga što je ovom bizarnom događaju prethodilo.

Grupa mladih nosila je, pored lika Vučića i stranačka obeležja Srpske napredne stranke: transparent s napisom „Predaja nije opcija – Unija mladih Novi Sad“, što su mnogi uporedili sa metodama nacista i čuvenog propagandiste Gebelsa. Mnogi su se pitali šta je ovu decu podstaklo na ovu šetnju, s obzirom na to da je većina u koloni svoje lice krila kapuljačama i maskama – negde su se pojavile informacije da je u pitanu sitan novac ili je možda ipak strah?

– Da ispričam kako su krimosi iz SNS-a regrutovali decu za protest u novosadskom Limanu. Elem, jedan petnaestogodišnjak posle škole krene da isprati drugaricu i sretne dvojicu. Jedan lik od 17 godina kojeg poznaje i problematičan je, a drugi mu je nepoznat, ali je dosta stariji. Priđu mu i pitaju da li slučajno navija za Vošu, otmu telefon i provere da li ima fotografiju sa navijačkim obeležjima. Ovaj stariji mu lupi dva šamara i kaže da mora doći na „protest“, inače će ga odrati od batina. Natera ga da pozove još petoro drugara da i oni dođu.

- Advertisement -

– Dođe kući i kaže roditeljima koji mu savetuju da ode na „protest“, jer ga oni ne mogu zaštititi, a u policiju nemaju poverenje. I tako on ode. Pare koje su delili nije dobio, jer neki od drugara koje je pozvao nisu došli. Buniti se nije smeo. NapreDNO, nema zbora – objasnio je korisnik Tvitera Sayonara.

Tehnike vladajuće stranke za pridobijanje glasača već su naširoko poznate, ali se uglavnom vrše na punoletnim građanima. Ipak, izgleda su na udaru sada i mladi, koji imaju i svoju uniju i šetnje, a kako su na tu šetnju zaista došli, obećanjem novca, prisilom ili je to nekim čudom bila njihova ideja, ostaje nepoznanica.

Jedno je jasno, naprednjački slogan „Za našu decu“ dobio je sasvim novo značenje.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti