15.9 C
Belgrade
utorak, 19 oktobra, 2021

KRENULI NA LUKAŠENKA: Štrajk radnika, štrajk televizije, haos u MINSKU

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Lukašenko pod pritiscima

U toku su demonstracije ispred nekoliko fabrika i sedišta beloruske javne televizije u Minsku nakon što je opozicija pozvala na generalni štrajk u znak protesta protiv ponovnog izbora predsednika Aleksandra Lukašenka.
Radnici iz drugih fabrika krenuli su ka proizvođaču teških vozila MZKT gde je glavni skup kako bi se pridružili protestantima.

“Idi!”, “Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti”, uzvikivali su demonstranti okupljeni ispred sedišta MZKT.

- Advertisement -

Demonstranti koji mašu belim i crvenim zastavama opozicije okupili su se ispred fabrike teških vozila u koju je Lukašenko danas stigao helikopterom kako bi se upoznao sa radnicima u fabrici MZKT, pokušavajući da minimalizuje domet protesta i osigura da sve fabrike u državi funkcionišu na globalnom nivou, uprkos pozivima na generalni štrajk.

“Ako neko ne želi da radi i želi da napusti posao, vrata su mu otvorena”, rekao je Lukašenko.

Štrajkovi u državnim kompanijama vide se kao stvarna pretnja njegovom zadržavanju vlasti, jer su one ekonomska osnova zemlje. Tokom vikenda, članovi vlade i zvaničnici predsedničke administracije već su pokušali da ubede ljude da se vrate na posao, ali bez uspeha.

- Advertisement -

Beloruski ministar za informacije Igor Lutski negira štrajke u državnoj televiziji Belorusije, rekavši da ona radi uobičajeno.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti