KREMLJ NE NASEDA NA PROVOKACIJE: Kandidatura Ukrajine za EU je unutrašnje pitanje Evrope

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Kremlj je ocenio danas da je „unutrašnje pitanje Evrope” odluka evropske dvadesetsedmorice da Ukrajini i Moldaviji dodele status kandidata za članstvo u Uniji, u jeku ruske ofanzive na Ukrajinu. „To je unutrašnje pitanje Evrope”, rekao je novinarima portprol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je istakao da je za Moskvu „važno” da svi ti procesi „ne donose dodatne probleme Rusiji…i odnosima tih zemalja sa Rusijom”, prenela je Beta.

- Advertisement -

Evropski savet juče je doneo odluku da dodeli satus kandidata za članstvo u Uniji Ukrajini i Moldaviji, što označava početak dugog i kompleksnog procesa pristupanja EU, i obećao Gruziji status kada izvrši određene reforme.

Peskov je izrazio nadu da ta odluka neće doprineti pogoršanju odnosa između Moskve i Brisela koji su tenutno na tako niskom nivou da je „vrlo teško dalje ih pogoršati”.

On je osudio želju Moldavije da postane „evropskija od samih Evropljana”. Podsetio je, takođe, da Turska, koja je kandidat za članstvo u EU dvadesetak godina, nikad nije napredovala dalje, već je, kako je rekao, „istovremeno postala suverena i nezavisna zemlja”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu