KREĆE BEŽANIJA IZ SNS: Pljušte ostavke, dvadesetak predsednika opština podnelo ostavke, GOTOVI SU!

Obavezno pročitajte

Poslednje dane 2021. godine obležile su ostavke naprednjačkih predsednika u dvadesetak opština u Srbiji. Naredba je stigla iz centrale, a među opštinama čiji su prvi ljudi morali da podnesu ostavke su i mnoge na jugu Srbije, kao što su Medveđa i Doljevac.

Tako je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić čak potvrdio medijima da je podneo ostavku, kako bi se spojili lokalni, parlamentarni i predsednički izbori u aprilu ove godine.

– Tačno je da sam podneo ostavku kako bi lokalni, parlamentarni i predsednički izbori bili spojeni. Medveđa je razuđena opština, tako bi olakšali građanima, a ne da naredne godne opet izlaze na izbore. Ovako je mnogo jednostavnije – kazao je Arsić.

- Advertisement -

Njegovo opravdanje o razuđenosti je donekle opravdano, ali to se ne može reći za predsednika opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca, čija teritorija nije razuđenja. On je ostavku opravdao uštedom, jer će se izbeći dodatni troškovi oko naknadne organizacije lokalnih izbora u 2023. godini. I gle čuda, ti eventualni troškovi za lokalne izbore uložiće se u nove investicije, barem je tako izjavio za medije Ljubić.\

– Međarci bi da osiguraju naredne četiri godine, kanda ne dele sigurnost u podršku koju SNS ima. Doljevački vesnici proleća – prokomentarisala je ovu odluku predsednica Stranke slobode i pravde u Nišu Jelena Milošević.

Iza ličnih razloga, navodnih smanjena troškova oko izbora i razuđenosti teritorije, krije se uspavanost SNS članstva u manjim sredina, tvrde poznavaoci lokalnih prilika. Nisu dobro radili, nisu dovoljno pritiskali svoje komšije, sendviči su im, kao i botovi oslabili i osiromašili, pa se u vazduhu oseća da gube podršku.

Zato ih je central kaznila da se aktiviraju i probude ranije, a samo oni znaju koliko u sebi psuju što sad mora da se muče da povrate rezultate sa prošlih lažnih izbora, kada je bilo lako, jer opozicija nije učestvovala. 

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Bezbožna vlast u Ukrajini otima velike svetinje“: Joanikije o drami u Kijevsko-pečerskoj lavri

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom i monaštvom u sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služio je danas moleban, molitvu...

Još priča na sličnu temu