KRAJ SAVEZA ZA SRBIJU: Novo ime, jedna partija istupila iz priče

Obavezno pročitajte

„Na dan kada je Srbija i zvanično ostala bez poslednje legitimno izabrane institucije, članice Saveza za Srbiju i opozicione stranke i pokreti koji su bojkotovali lažne izbore 21. juna, dogovorili su nastavak zajedničkog opozicionog delovanja kroz formiranje Udružene opozicije Srbije“, navodi se u saopštenju opozicionih stranaka.

Udružena opozicija Srbije je navela da je spremna na saradnju sa onima koji će se boriti protiv režima.

- Advertisement -

– Imajući u vidu dramatičnost političkog trenutka i potrebu za što širim frontom opozicionog delovanja, Udružena opozicija Srbije biće otvorena za saradnju sa drugim strankama i pokretima koji su spremni da se dosledno bore za poštovanje Ustava i vladavinu prava, a protiv autoritarnog režima zasnovanog na samovolji jednog čoveka – navodi se u saopštenju.

Navedeno je da Dveri nisu deo Udružene opozicije Srbije.

– Iako se Srpski pokret Dveri opredelio da ne pristupi Udruženoj opoziciji Srbije, izražena je obostrana spremnost za saradnju u borbi za slobodne medije, regularne izborne uslove i obnavljanje demokratije u Srbiji. Narednih dana javnosti će biti predstavljeni članovi Udružene opozicije Srbije i najavljene njene naredne aktivnosti – navodi se u saopštenju Udružene opozicije Srbije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu