Kraj jedne ere! Marko Marin napušta Zvezdu!

Obavezno pročitajte

Najbolji fudbaler Crvene zvezde u proteklih nekoliko sezona nemački internacionalac Marko Marin (31) napušta ,,crveno-bele“. Sjajni plejmejker prešao je u Al Ahli iz Saudijske Arabije.

Marin je sa Zvezdom imao ugovor do leta 2021, ali su ga crveno-beli prodali.Fudbaler (30) će za dve i po godine u klubu iz Džede zaraditi pet miliona dolara, odnosno oko 4,5 miliona evra.

Al Ahli će na ime obeštećenja uplatiti 2,5 miliona dolara (2,3 miliona evra), ali neće ceo iznos dobiti Zvezda.

Crveno-beli odmah dobijaju 700.000 evra, a preostalih 1,6 miliona Zvezda i Olimpijakos dele, procentualno gledano, 70-30 odsto. To znači da će srpskom šampionu pripasti 700.000 plus 1.100.000, to jest oko 1.800.000 evra, a klubu iz Pireja oko 500.000.

Ovakva raspodela sredstava je utanačena 2018. ugovorom između Olimpijakosa i Zvezde kada se Marin iz Pireja selio u Beogradu.

Kako saznajemo transfer se desio na insistiranje Nemca, koji je želeo da unovči svoje poslednje godine karijere,

Saznajemo i da Zvezda neće dovoditi nikog kao zamenu za Marina, jer na čelu sa novim trenerom Dejanom Stankovićem, planirano je da se pruži šansa mlađim igračima iz sopstvenog pogona u sklopu podmlađivanja tima, prvenstveno Erakoviću, Petroviću, Nikoliću, Gavriću i Krstoviću.

Šampion Srbije želi i da rastereti budžet, a Marin je klub košta dva miliona evra godišnje, koliko je iznosila njegova bruto zarada – neto plata 1,2 miliona plus 500.000 bonusa, i na sve to porez.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu