10.9 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

KOVID REDARI: Ako neko neće da izađe iz kafane može biti problema!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U većini lokala kovid redar je neko od zaposlenih. Zbog spiska zaduženja niko se baš ne raduje ovoj smeni. Kako prenosi RTS, u omladinskim zadrugama i na sajtovima za zapošljavanje postoji potražnja za onima koji bi radili taj posao, ali odziv je slab. Nikola Tabajica, kao kovid redar u restoranu, počinje da radi već u 19h. One koji su već u lokalu upozorava na nove propise, a onima koji tek ulaze kontroliše kovid propusnice. 

„Dešavalo se da nam ljudi donose QR kodove od supruge ili od ćerke ili od bilo koga, gde piše žensko ime i prezime i pokušavaju da uđu u restoran“, priča Tabajica. Gost koga inspekcija zatekne bez propusnice platiće 5.000 dinara, a vlasnik lokala i do 300.000 dinara.

Može da bude kažnjen i kovid redar, mada on može samo da upozorava i opominje. 

- Advertisement -

„Ukoliko neko neće da pokaže kovid propusnicu ili je nema mi smo dužni da ga zamolimo da izađe. Međutim, i tu mogu postojati problemi u smislu da neko ne želi da napusti lokal i u tom slučaju ne znamo šta da radimo“, navodi za RTS Igor Vajović, muzički urednik i kovid redar u jednom lokalu. 

Za razliku od svojih kolega, Jovan Nauzerović, kovid redar na pijaci, ne mora da traži dokaz o vakcinaciji ili preležanom kovidu, ali je dužan da upozorava kupce da nose maske. „Znači, samo kulturno, bez svađe, izvinjavamo se, molim vas stavite masku i to je naša dužnost. Kako oni reaguju, to je različita paleta, neko kaže da je zaboravio, neko mahne rukom, kao prolazi, ima i ko kaže da neće. U većini slučajeva se poštuje, ali uvek imate i one koji jednostavno ne prihvataju“, priča Nauzerović.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti