OVO ČEKA SRBIJU AKO SE NE POBUNI: Kovid propusnice za sve zaposlene, ogoljeni fašizam!

Obavezno pročitajte

Italija će uvesti obavezne „zelene propusnice“ za sve zaposlene, dokaz o vakcinaciji, negativnom testu ili oporavku od virusa, a nove mere vlade u Rimu prve su u Evropi i smatra se da su među najstrožijim u svetu. Svako ko nema propusnicu biće suočen sa suspenzijom sa posla i mogućnošću da mu plata bude suspendovana nakon pet dana bez propusnice.


Ova mera, koja bi trebalo da stupi na snagu 15. oktobra, ima za cilj povećanje vakcinacije u zemlji koja je inače teško pogođena širenjem korona virusa.

Zelene kovid propusnice su digitalno obrađeni dokumenti koji se već traže za ulazak na italijanske železničke stanice, bioskope, za odlazak u restorane, teretane i na bazene.

Nastavno osoblje u obrazovnim institucijama u Italiji takođe mora da poseduje ove propusnice, a prema pisanju medija zbog neispunjavanja ove obaveze neki nastavnici su navodno vraćeni s posla.


Italijanska vlada odobrila je novi zakon kojim se ova obaveza uvodi u svim sektorima, a preduzeća i radnici koji budu uhvaćeni bez zelenih potvrda mogli bi da budu kažnjeni novčanom kaznom u iznosu do 1.500 evra.

Najavljujući ovu novu meru ministar zdravstva Italije Roberto Speranca ukazao je da će ona poboljšati epidemiološku bezbednost i proces imunizacije učiniti efikasnijim.

Uprkos protivljenja vakcinaciji glasne manjine Italijana, većina je podržali vladinu kampanju vakcinacije, pa je skoro 65% Italijana do sada potpuno vakcinisano, ali infekcije su ipak u porastu zbog širenja žarznije delta varijante virusa.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

ALEKSANDAR VUČIĆ: Narušeni odnosi SNS-SPS, ne vidim da su izbori dobro rešenje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne vidi da su izbori dobro rešenje za našu zemlju i da...

Još priča na sličnu temu