KOVID LUDILO: Smrtna kazna za prećutkivanje simptoma covid-19!

Obavezno pročitajte

Iranski predsednik o kovidu

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao je danas da svako ko sakrije da ima kovid zaslužuje najstrožu moguću kaznu, a u Iranu je najstroža kazna – smrtna.

Svako ko se oseća bolesno ili je evidentno da mu je loše, ne sme da krije bolest. U suprotnom, čini strašan prekršaj, koji će zahtevati najstrožu moguću kaznu – kazao je Rohani.

- Advertisement -

Iran će uvesti nove mere kako bi se sprečilo rapidno širenje kovida-19, koje podrazumevaju i kazne za nenošenje maski, a visina i tip kazne će biti utvrđeni na sledećem sastanku Vlade i Kriznog štaba Irana, prenosi Rojters.

Prema novim pravilima, čelnici Vlade koji ne budu poštovali ova pravila, biće kažnjeni ili upozorenjem ili jednogodišnjom suspenzijom sa posla.

kovid

Rohani dodaje da kancelarije vladajuće garniture, gde dolaze ljudi za razne vrste poslova, nisu nikome od pomoći ukoliko ne poštuju zdravstvene protokole, kao što je nošenje maske.

Novim merama je predviđeno da firme koje budu nipodaštavale zdravstvene protoklole mogu da se suoče i sa zatvaranjem, a Rohani je rekao da će u glavnom gradu Teheranu kazne biti najoštrije moguće.

U glavnom gradu Irana je u prethodnih par nedelja zabeleženo preko 100 preminulih na dan, naspram manje od deset dnevno, koliko ih je bilo u prvom talasu ranije ove godine.

Prema rečima Alireze Zalija, šefa teheranskog Kriznog štaba, situacija je vrlo opasna.

– Imamo čak tri to pet puta više slučajeva, a porast smrtnosti je između 1,5 i tri odsto. Predlažem zatvaranje škola bar na nedelju dana, a takođe, to se odnosi i na fakultete, biblioteke, džamije, muzeje, pozorišta i frizerske salone – rekao je Zali za teheransku televiziju.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu