11.8 C
Belgrade
sreda, 28 septembra, 2022

KOVID-19 VAKCINA OPASNA PO LJUDE: Jos jedna agencja prekinula istraživanja!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Američka agencija obustavila testiranje kovid-19 vakcine

Vašington — Američki proizvođač lekova „Ilaj Lili end kompani“ saopštio je da je prekinuo klinička ispitivanja terapije protiv kovid-19 koja sponzoriše vlada.
Kako su prenele agencije, razlog je pitanje njene bezbednosti.

„Ilaj Lili end kompani“ nije komentarisao koje će biti implikacije prekida kliničkih ispitivanja.

kovid-19
- Advertisement -

Kompanija je ranije ovog meseca saopštila da će se prijaviti za dobijanje hitne dozvole za upotrebu terapije antitelima, leka LY-CoV555, za pacijente sa umerenim do srednje ozbiljnim oblikom kovid-19, na osnovu podataka prikupljenih u drugom kliničkom ispitivanju.

„Ilaj Lili end kompani“ je proizvođač lekova protiv kovid-19 koji sadrže antitela, sličnih onima koje je uzimao američki predsednik Donald Tramp.

Tramp je u videu koji je prošle nedelje objavio na društvenim mrežama terapiju antitelima koja proizvodi „Ilaj Lili end kompani“, zajedno s terapijom kompanije „Regeneron“, predstavio kao lek za kovid.

- Advertisement -

Objava „Ilaj Lili end kompani“ je usledila dan nakon što je kompanija „Džonson i Džonson“ saopštila da je prinuđena da privremeno obustavi ispitivanje svoje eksperimentalne vakcine protiv korona virusa, nakon što se jedan dobrovoljac razboleo.

Kompanija je saopštila da još uvek ne zna da li je ta osoba primila pravu vakcinu ili placebo.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti