KOSOVO: Haradinaj podnosi ostavku

Obavezno pročitajte

Nekoliko meseci nakon što je podneo ostavku na mestu predsednika vlade Kosova, Ramuš Haradinaj je podneo ostavku i na mesto predsednika svoje stranke – Alijanse za budućnost Kosova, prenose kosovski mediji.

Kako prenosi Ekonomia online, ostavka je usledila nakon najave unutarstranačkih izbora dok će funkciju predsedavajućeg stranke vršiti do izbora novog rukovodstva AAK.

- Advertisement -

„Podneo sam ostavku na poslednjoj skupštini koju smo održali. Obavljaću dužnost samo do izbora“, poručio je Haradinaj.

Haradinaj kaže da su postavili nove izborne kriterijume za AAK, na svim nivoima, a koji se odnose i na organizovanje pet ogranaka u Prištini.

Dodao je da će se na ovim izborima primenjivati princip – jedan delegat jedan glas, čime se otvara poglavlje za nove izbore na svim nivoima AAK-a.

„Juče smo održali sastanke sa inicijativnim odborima 5 ogranaka Prištine – zonska podela, i u daljem smo procesu. Od 20. februara počinjemo sa inicijativnim skupštinama ogranaka Prištine i radimo sa našom strukturom ogranka na centralnom nivou, ali i sa građanima, sa predstavnicima, profesionalcima koji su zainteresovani“, dodao je Haradinaj.

Nove unutarstranačke izbore definisao je kao izazovne, jer će imati 100 protivkandidata.

„U ovom slučaju ako se kandiduje Ramuš Haradinaj nema jednog protivkandidata, već ima 100 protivkandidata. Svako od njih ako glasa za sebe i ja za sebe, ispada da svi imamo ravnopravne glasove, treba da idemo u drugi, treći krug. 100 članova Upravnog odbora, uključujući i mene glasa za predsednika, onaj ko bude dobio glas više postaće predsednik partije ili ogranka, slično je kao i sa skupštinom, ali i nosilac liste je na glasanju. Načinili smo najhrabriji potez za otvaranje trke i takođe napravili najsmeliji potez sa Prištinom”, rekao je Haradinaj za EO.

Sourcekoosev

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu