KOSMET U STRAHU: Vučić saučesnik u nasilju nad Srbima, pod hitno prekid pregovora!

Obavezno pročitajte

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oštro je reagovao povodom poslednjih incidenata i napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, te zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da „pokaže minimum posvećenosti srpskim nacionalnim interesima“ i pod hitno“prekine bilo kakve pregovore sa albanskom stranom.

Đorđević je ocenio da je evidentno da „Aljbin Kurti planira nasilje nad Srbima“ i da Vučić učešćem u pregovorima „postaje saučesnik u svakom novom napadu na Srbe u pokrajini“. Predsednik Oslobođenja podsetio je na incidente koji su se desili poslednjih dana.

„Albanci su kod Vučitrna pretukli srpskog dečaka, u Đakovici prete srpskoj povratnici i
pozivaju na njeno iseljenje, pretresaju i maltretiraju monahinje, hapse Srbe na obeležavanju Vidovdana, vraćaju autobuse, pritiskaju sveštenstvo i monaštvo SPC. A za sve to vreme – Aleksandar Vučić se ponaša kao da je sve u redu i pregovara sa njima“, optužuje Đorđević.

- Advertisement -

On je podsetio i da Srpska lista, kako kaže, praktično ispostava SNS, sve vreme dok se ovo dešava „mirno sedi u skupštini i vladi tzv. Kosova i ne mrda prstom“.

Prema njegovim rečima, incidenti su rezultat „popuštanja prema Prištini“ i, kako je rekao, nošenja bele zastave na sve pregovore i sastanke:

„Naše ljude prebijaju i hapse, a Vučić i njegovi poltroni pozivaju na kompromis.“
Đorđević je upozorio da Srbija mora da se pripremi za moguću eskalaciju nasilja, te
ponovio da je do takve situacije doveo „gubitnički pristup vlasti u Beogradu“, u kombinaciji sa „zapadnom podrškom Aljbinu Kurtiju“.

„Svi pokazatelji i učestali incidenti govore o tome da Srbija mora biti pripravna za
moguću eskalaciju, koja će za cilj imati dalje etničko čišćenje Kosova i Metohije“, ističe lider Oslobođenja.

On je poručio vlastima u Beogradu da što pre prekinu ili bar suspenduju pregovore sa
Albancima.

„Po najnovijim istraživanjima, preko 80% građana Srbije ne želi te pregovore. Vučić ne obraća pažnju ni na stav javnosti, ni na situaciju na terenu u kojoj su Srbi ugroženi. Pa za čiji interes on onda radi?“, upitao je Đorđević i odmah odgovorio:
„On ispunjava agendu koju su mu zadali zapadni sponzori.“

Đorđević je takođe ukazao da bi zbog pogoršane bezbednosne situacije Srbija morala da zatraži povratak 999 pripadnika srpskih bezbednosnih službi na KiM, na šta ima pravo na osnovu Rezolucije SB UN 1244.

Iz pokreta Oslobođenje poručuju da će po padu režima poništiti sve sporazume koje je aktuelna vlast ilegalno potpisala sa Prištinom i insistirati na povratku vojske i policije zarad zaštite Srba u pokrajini.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu