Korupcijom protiv korupcije – Danteov deveti krug pakla

Obavezno pročitajte

Poštovani čitaoče 2022 godinu smo završili sećanjem na doba korone, koje je koliko možemo videti začetak oduzimanja svakog prava na slobodu nekadašnjeg čoveka. A takođe nas nije preskočio ni rat u delu Evrope, fizički rat u Ukrajini a ekonomski rat na globalnom nivou.

Svakim danom sve više i više postajemo svedoci pljačkanja i otimanja od slobodnog naroda, slamanja volje za životom kao i porobljavanja slobodnog duha naših predaka. Narod se sve više deli na levicu i desnicu, odriču se vlasti svakodnevno a posle trče da prodaju svoj glas za 5 000dinara, Pod izgovorom, pa šta ako ja uzmem, svakako će oni da pobede. E pa narode, vi ste uzeli 5 000 dinara a oni su vam oteli preko 5 miliona Evra preko nameštenih tendera i javnih konkursa.

- Advertisement -

Javna preduzeća su tu da bi se nahranili stranački aktivisti koji ne mare za poslovanje njihovog preduzeća ovaj moram da se ispravim mare za preduzeće – stranku koja ih je stavila na teret javnog preduzeća koje muku muči da im isplati plate tako što nam svakim danom diže troškove struje, vode, ODžAČARINE(iako odžake slabo ko danas da koristi a i oni koji ih koriste nisu se baš Odžačara nagledali) …. da bi mogla da nadoknadi gubitak koji stvara angažovanjem bespotrebne radne snage i neradnika. Naša gradska preduzeća koja je grad osnovao za dobrobit svih građana propadaju dok se njihovi direktori pomoću privatnih podizvođača bogate.

JKP PUT NOVI SAD POD RUKOVODSTVOM DUŠANA RADOJIČIĆA VELIKOG PRIJATELJA „BIŠVEG GRADONAČELNIKA“ MILOŠA VUČEVIĆA U NIKAD GOROJ SITUACIJI DOK NjIHOV PODIZVOĐAČ PUT-INVEST U VLASNIŠTVU IVANA PLAZONIĆA prijateljem svake nove vladajuće strukture našeg grada i takođe jedini koji mogu da „dovode u red naše gradske puteve“ za koje možemo da se pohvalimo da su najkvalitetniji u Evropi, jer kad ste u autu imate osećaj da letite.

Prosto čovek treba da se zapita kako firma koja je kao glavni izvođač radova dobila da obavlja usluge može da propada a pod-izvođač da uspešno posluje. Naš uspešni parking servis pod čvrstom rukom „gospodina Lugonje“ svake godine milionske troškove ima na izrade kojekakvih softvera, redovno se bavi održavanjem parking mesta tako što ulaže u nove bele linije i otima ono malo preostalog travnjaka, angažuje podizvođače, bez da se u te stvari uključi gradska firma JKP PUT jel bože moj zašto bi JKP put izvodilo te radove kad postoji stranačke privatne firme već dobro poznate svakom građaninu novog sada, za uređenje parking mesta koji se trude da u što kraćem roku završe radove da bi što manje remetili stanare zgrada, toliko su efikasni da ih ni ne primetite na gradilištu, jednostavno zatvore ulicu i parkiraju svoje bagerčiće. pauk se na svaki poziv građana uredno odazove, tako da nam ni jedna ulica nije zakrčena nepropisno parkiranim vozilima ili pak tome treba da se zahvalimo službi saobraćajne policije kojom uspešno rukovodi Goran Radonjić a koju su koliko možemo da primetimo u „Kamenici“ jedino naučili za tri člana zakona a to su
1. „ne korišćenje pojasa“,
2. „Korišćenje mobilnog telefona bez uređaja koji to omogućavaju bez angažovanja ruku“ kao i dobro
3. čuvenog kotlića i prekoračenja brzine do 30km na sat pošto bože moj za veće prekoračenje potrebno je da pomere svoje cenjene zadnjice kao i da angažuju prezauzetog prekršajnog sudiju koji od silne dokumentacije ne može ni na godišnji odmor da ode.

verovatno sve ovo nema nikakve veze sa dobro poznatim članom 359 krivičnog zakona za one kojima nije poznat radi se o zloupotrebi službenog položaja, a verovatno ni članom 366 takođe krivičnog zakonika, da podsetimo gospodina Kamenka Kozarskog da se radi o trgovini uticajem.


Takođe moramo da pohvalimo toliko uspešan rad pauka da je grad morao da oformi novu jedinicu komunalne policije u ulozi svima znanog „Oka Sokolovog“, specijalnu jedinicu vozača Dačija motornih vozila koji sem da se vozaju ulicama grada i troše ni malo jeftino gorivo nemaju blage veze koja je njihova svrha. A takođe na pozive građana ne mogu da reaguju pošto su im svi dežurni na terenu. Sve pohvale za gospodina Miroslava Laketića koji već skoro pa deceniju uspešno rukovodi ovim odeljenjem.

A kad smo već kod decenijskog rada ne možemo a da ne spomenemo i gospodina Bojana Panaotovića, koji bi kako nam se čini jedva dočekao da se uključi u neki reality program jel koliko možemo da primetimo ne manjka mu gostovanje na javnim servisima, ali izgleda da mu je ipak direktorska fotelja draža.

A kad smo već kod kulture tu je i naš član gradskog veća „dzelat“ svih ne stranačkih prijekata za kulturu svima dobro poznati Dalibor Rožić čovek u crnom izuzetni poznavalac kulturnog dešavanja grada Novog Sada inače veliki obožavalac lika i dela mladog Alekse Balaševića. Ako možete da se setite naša redakcija je već pisala o Velikom projektu mladog Balaševića

Dok se ceo svet trudi da smanji zagađenje vazduha i gleda kako da izbaci motore sa unutrašnjim sagorevanjem iz gradskog okruženja naš dragi Novi Sad postaje Evropski grad šuma, grad koji je sva svoja stabla efikasno isekao, a od šuma su nam ostale samo drvoseče po javnim institucijama. E narode moj mili… da smo došli do devetog kruga pakla i da vlasti i opoziciji nije ništa drugo bitno sem da napune svoje džepove i da izbegnu odgovornost za dela koja su načinili, jer bože moj zašto bi iole neko trebao da odgovara kad je uspešan…

A kud prošli direktor vodovoda tu i sadašnji…. Očekivalo se da će Uroš Lončar svojim transferom iz JKP TRŽNICE u JKP VODOVOD ukinuti sredstva koja su otimali članovi POKSA uz pomoć Dančeta Uroševića i njegovog vernog saputnika Vladana Kočovića, ali na našu žalost to se nije desilo JKP VODOVOD je nastavio da sarađuje sa već pomenutom gospodom, samo moramo da napomenemo da je protiv ovih saradnika JKP VODOVODA pokrenuta krivična prijava za trgovinu uticajem, ali koliko je nama poznato da gospoda Urošević i Kočović nisu do kraja bili procesuirani.

Uspešan u otimanju i krađi, a ti rode moj gledaj kako se drugi bogate i plaćaj namete i kazne koje ti gradske vlasti „Radi dobrobita za sve nas nameću“. Dok svako normalan beži van naselja i gleda da oko sebe ima što više prirode i čistog vazduha naš Dragi Novi sad koji je neka važio za miran i povučen grad sa prelepim gradskim ulicama teži ka tome da se pretvori u jednu visoku zgradurinu gde uskoro nećeš moći ni zrake sunca da vidiš jel sa prozora komotno možeš sa komšijom da nazdraviš.

Dok inspektori trčkaraju po novom sadu i pišu koje-kakve kazne privrednicima, naša svaka zgrada umesto parkića za decu dobija po jednu kladionicu, kafanu ili pak baku… toga nam izgleda ne manjka pošto gde čovek da zaradu ako ne u kladionici… u kafani će da se proveseli a kad mu za fali para zakucaće na vrata haračlije bankara koji, jedino može da živi od provizije koju dobije kad mučeniku uvali neki novi paket ili neki „kredit“

Jer, bože moj, zašto bi smo mi pomogli našem sugrađaninu zar njemu treba da bude bolje nego nama… Dok domaći proizvođači koji nemaju veze sa strankom i koje ne zanima politika jer su prezauzeti vijanjem papirologije i ispravljanjem grešaka državnih službenika, stranci su uveliko dobro došli jer „oni nam donose pa moramo da se lepo ophodimo prema njima”, kao da smo poslednja kolonija.

Umalo da zaboravim, o ovakvim stvarima verovatno neće pisati ni jedan mediji pošto su većinom udareni kovertama u glavu, tako da će i probati da umanje domet ove naše retrospektive koju smo za vas napravili. NASTAVIĆE SE….

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu